Blogiarkisto

lauantai 28. kesäkuuta 2014

Paavo Nurmen puolikkaalla pinkoen

Wuhuu! Nyt on elämäni toinen puolimaraton juostu ja se sujui todella paljon paremmin kuin olin uskaltanut toivoakaan! Fiilis oli ja on aivan mahtava ja kokonaisuudessaan kisa oli tosi onnistunut. Olin tosiaan päättänyt osallistumisestani vasta tämän viikon maanantaina, joten minulla ei ollut etukäteen mitään erikoistavoitteita kisaa varten. Ystäväni Elli-Noora oli ilmoittautunut kisaan jo aiemmin ja hän juoksi saman kisan jo viime vuonna, ja nyt kun kisa sattui omiinkin aikatauluihini sopivasti, päätin lähteä mukaan. Ja onneksi lähdin! Sää oli omaan makuuni hiukan turhan lämmin (+26C), mutta se ei onneksi tuottanut mitään ongelmia. Olin hieman pelännyt edellisen puolimaratonkerran pohjekramppeja, mutta hyvän magnesiumtankkauksen ansiosta (tai jostain muusta johtuen) en kärsinyt niistä lainkaan. Uudet lenkkaritkin toimivat loistavasti ja selvisin vain yhdellä rakolla.


Juoksin viime sunnuntaina ensimmäistä kertaa pitkään aikaan 20 kmn lenkin ja aikani oli 1h 44min, joten lähdin kisaan tavoitteena juosta siihen 1:45 pintaan. Vähäinen pitkien matkojen juoksutreenaus johtuu koko lopputalven ja kevään vaivanneesta akillesjänteen tulehduksesta, joka pakotti minut "tyytymään" urheilun saralla lähinnä uintiin, pyöräilyyn, kiipeilyyn ja joogaan. Mutta näemmä tämäkin treenaus loi hyvän pohjan juoksukunnolle. Olen onneksi voinut toukokuun puolivälistä alkaen jo juosta, mutta olen varmuuden vuoksi pitäytynyt lyhemmissä matkoissa, 10-16 km. Nyt akillesjänteen oikuttelu tuntuu kuintekin väistyneen, joten voin taas alkaa tähtäämään maratonihaaveisiini;) Saa nähdä saanko itseni jo maratonkuntoon tälle syksylle vai siirtyykö kisa ensi keväälle. En aio ottaa siitä kuitenkaan mitään paineita, sillä minulla ei ole maratonin kanssa erikoisempia kiireitä ja haluan olla hyvin valmistautunut koitokseen.


Tankkasin eilen illalla tämän päivän kisaan ihanalla avokadopastalla. Käytin viimeinkin Italiasta tuomiani spagetteja ja voi että, oli kyllä hyvää:)

Tänä aamuna söin ihanaa taateli-kaneli-kaurapuuroa (lisää kaurapuuroa keittäessäsi puuron sekaan paloiteltuja taateleita ja kanelia), kesoa, mangoa, cashewpähkinävoita ja banaania sekä mango-banaani-smoothieta ja magnesiumvettä (voin tosiaan suositella Novellen magnesiumkivennäisvettä, jos teillä on taipumusta lihaskramppeihin; minulla ainakin auttaa todella paljon!)

Aamuinen smoothie koostui vain mangosta, banaanista, maustamattomasta jugurtista ja vaniljajauheesta, mutta niinkin yksinkertainen voi olla niin hyvää:)

Pääsin kisapaikalle Turkuun onneksi Elli-Nooran perheen kyydissä, mikä oli todella onni, ettei tarvinnut alkaa juna-aikatauluja tutkailemaan. Mutta vielä suurempi onni oli saada jakaa tämänpäiväinen juoksun riemu yhdessä heidän kanssaan, saada tukea ja tsemppiä sekä käytännön apua tavaroiden kuljetuksessa ja mm pienten varusteunohdusten korvaamisessa. Siitä heille vielä kerran iso kiitos!  Vaikka kukin meistä juoksi omaa tahtiaan, oli tsemppi silti mahtava ja juoksun jälkeen oli ihana päästä jakamaan omia kokemuksiaan ja tuntemuksiaan.

Koko kisassa oli mahdollisuus juosta puolimaratonin lisäksi kokonainen maraton tai kymppi. Tunnelma oli jälleen juoksutapahtumille ominainen ihanan kulkuttava ja koko matkan ajan oli tien varrella innokkaita kannustusjoukkoja tsemppaamassa juoksijoita maaliin. Kilpailun järjestäjille lähtee iso kiitos loistavasti toimivista ja runsaista juomapisteistä. Olin todella positiivisesti yllättynyt, kuinka usein juomapiesteitä oli reitin varrelle järjestetty. Maaliin päästyäni pääsin vielä fysioterapeuttiopiskelijoiden hierottavaksi ja sain aina niin ihanan ruokakassin ja mitalin:)



Tässä kisassa onnistuin kyllä parantamaan aikaani viime vuoden Helsinki city runista oikein reippaasti. Viime vuoden nettoaikani oli 1:54:38, eikä juoksu silloin kyllä erikoisen hyvin sujunut muutenkaan. Olin kisan jälkeen todella huonovointinen, eikä kisasta muutenkaan jäänyt kovin hyvä jälkimaku. Tämänpäiväinen juoksu oli onneksi aivan toista maata. Askel oli lennokas, tuntemukset tosi hyvät ja aikani alitti toiveeni oikein rutkasti, juoksin nimittäin 1:40:51 (nettoaika), joka toi minulle sarjassani 18. sijan yli 350 osallistujasta. Olin siis juoksufiilisten lisäksi todella iloinen tulokseeni:)

Onnelliset ja tyytyväiset juoksijat maalissa

Saa nähdä jos tässä kesällä vielä löytyy toisia extemporee-kisoja, joihin pääsen mukaan. Jos ei, niin viimeistään syksyllä sitten suuntaan Helsinki Midnight Runiin, jossa olen ollut mukana jo kolme kertaa. Matkana on kymmenen kilometkiä, joka juostaan pimeässä ja tunnelmallisessa Helsingin illassa aivan omanlaisessa ja niin mahtavassa tunnelmassa. Vielä ehtii mukaan! Siellä toivottavasti nähdään:)



Nyt suuntaan juhlistamaan päivän suoritusta yhdessä perheeni kanssa sushille:)

Ihanaa viikonlopun jatkoa!

Vauhdikkain terkuin Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti