Blogiarkisto

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Italian mainingeissa

Buongiorno ja lämpimästi tervetuloa uuden blogini pariin!

Olen jo pitkään haaveillut oman blogin aloittamisesta, ja nyt lukion ja pääsykokeiden ollessa ohi on sopiva hetki polkaista käyntiin Leipomuksia ja lenkkareita -blogini. Toivon blogini avulla pystyväni jakamaan rakkauteni urheiluun, ruokaan, seikkailuihin ja kaikkeen siihen ihanaan, mitä elämä tuo tullessaan:)
Aloitan blogini muistelemalla viime viikon matkaani Roomaan isoveljeni Markuksen luo, sekä jakamalla kokemuksia ensimmäisestä tuorepastan teosta. Sain joululahjaksi kauan toivomani pastakoneen, mutta vasta nyt pääsin sitä  ensikertaa kokeilemaan. Taikinan teko oli hyvin yksinkertaista, vain 5 dl durumvehnäjauhoja ja 4 luomukananmunaa.


Itse pastan työstö koneella oli hieman mutkikkaanpaa, mutta selvisin siitä kuitenkin melko hyvin;) Voin kuintenkin lämpimästi suositella pastan tekoa yhdessä kaverin kanssa, sillä samalla pitäisi pystyä syöttämään taikinaa koneeseen, veivaamaan konetta ja ottamaan valmista pastaa koneesta: kaksi käsiäparia on selvästi kätevämpi;) pelkäsin että pastat tarttuvat toisiinsa täysin koneesta tulon jälkeen, mutta onneksi ne selkisivät kiehuvassa vedessä hyvin. Keittoaikakin oli vain 3 minuuttia.

Kastikkeeksi tein carbonaraa aidolla italialaisella reseptillä. Ja voi että, edes Italiassa en saanut näin hyvää pastaa! Voin vain lämpimästi suositella kaikille. Vaikka pastan teko oli hieman työlästä, oli se ehdottomasti työn arvoista. Varmasti kokemuksen karttuessa työ helpottuu ja teko muuttuu sulavammaksi.

Reseptit sain Leila Lindholmin keittokirjasta Vielä yksi pala. (Voin muuten lämpimästi suositella Leila Lindholmin keittokirjoja ja reseptejä, yksinkertaisia ja erittäin hyviä)

Laitan tähän myös muutaman kuvan viime viikon ihanaakin ihanimmasta Italian vierailustani. Matka oli ikäänkuin palkinto kevään uurastuksesta niin koulun kuin urheilunkin saralla. Rooman matkan aikana keskityin ravitsemaan niin sielua kuin ruumistakin kaikilla upeilla Italian antimilla. Tämä matkan tarkoitus onnistuikin melko hyvin;)  Viikon Italian makuihin tutustumisen päätteeksi osallistuikin Vantaan triathlonille. Ilmeisesti Italian ruokaleiri oli hyvä valinta, sillä sijoitukseni oli 3. (Ehkä treenauksellakin oli jotain vaikutusta;)) kokonaisuudessa kilpailu oli mahtava ja omalta osalta kaikki sujui todella hyvin. Olen aiemmin osallistunut Helsinki city triathloniin, mutta matkat olivat tällä kertaa pidemmät sekä uinti tapahtui uimalataan sijaan järvessä, joten olin tulokseeni erittäin tyytyväinen. Sarjani oli Naiset kunto, sillä omistan hybridipyörän, jolla ei voi osallistua kilpasarjaan:( No, kyllä tässäkin sarjassa oli aika hyvä taso;)
Viime viikko oli kaiken kaikkeaan siis erittäin onnistunut! Nyt työt ovat alkaneet, mutta onneksi niiden ohella on hyvin aikaa nauttia ihanasta kesästä, uusista mauista ja vauhdikkaasta urheilusta!
Lähes joka kulman takana löytyi ihana pieni puoti täynnä tuoreita vihanneksia ja hedelmiä

Aurinkokuivattuja tomaatteja Campo de Fiorilla


Elämäni paras jäätelö! Pistaasi ja päärynä-suklaa, mmm... 



Vantaa triathlon


Ihanaa kesän jatkoa kaikille!

Terkuin, Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti