Blogiarkisto

torstai 12. kesäkuuta 2014

Raakakakkua ja joogaa sadepäivän iloksi

Tervehdys sateen keskeltä! Tänään on todella satanut koko päivän, minkä sain kirjaimellisesti tuntea nahoissani pyöräillessäni töihin. Sadevaatteitteni coretex-pinta on selvästi pienen terästyksen puutteessa, sillä uudet joogatrikooni olivat aikalailla märät 10 kilometrin pyöräilyn jälkeen... No, onneksi ne sopivasti kuivuivat työpäivän aikana, päästäkseen uudestaan kastumaan pyörämatkalla joogatunnille;)



Kävin työpäivän jälkeen hyvän ystäväni Essin kanssa vinyasaja flow -joogatunnilla. Myös Essillä on oma urheilullinen hyvinvointiblogi Pienitreeni (http://pienitreeni.blogspot.fi ). Essi on ystävällisesti minua autellut alkuun oman blogini kanssa, siitä Essille iso kiitoshali!
Joogatunti oli aivan mahtava! Olimme molemmat tunnin jälkeen leveissä hymyissä ja mahtavalla fiiliksellä. Yksi monista joogan ihanuuksista on se, että joogastudiolta lähtee aina hyvällä tuulella ja väsyneen, mutta silti niin onnellisen kehon kanssa. Joogatunnilla pääsimme testaamaan uusia ulottuvuuksia kehoistamme sekä kokeilemaan uusia haastavia asanoita. Tämä vinyasaja flow on akrobaattisempaa ja haastavampaa joogatyyppiä, ja ehkä juuri haastavuus ja sitä kautta oman kehityksen näkeminen kiehtovat minua eniten tässä joogatyylissä. Mutta joogalajeja on niin monia erilaisia että varmasti löytyy kaikille se juuri sopiva:)

Kotiin päästyäni halusin vielä testailla tekemiämme asanoita. Löysin myös muutaman uuden "projektin", joita haluan työstää kesän aikana. Projekteista puheen ollen, olen ottanut kesän tavoitteeksi venytellä joka ilta, sillä liikkuvuus ja venyvyys ovat selkeästi heikoimpia osa-alueitani...

Hartiaseisonta

Täytyy myöntää, etten enää muista tämän asanan nimeä, mutta on sen verran haastava, että kaipaa vielä treenausta:)

Tämän delffiini-asanan opin vasta tänään, ja se selvästi kaipaa vielä harjoitusta... Mutta olen erittäin tyytyväinen että opin harjoituksen tänään, sillä tämä on ensimmäinen askel "oikeaan" päälläseisontaan. Toivottavasti se alkaa kesän mittaan luonnistua!

Venyttelyä kaivataan vielä melkoisesti..

Vielä kotiin päästyäni halusin tehdä raakakakkua, jota olin jo kerran kokeillut tehdessäni sitä ystävälleni yllärisynttärikakuksi. Sain kovasti positiivista palautetta luomuksestani edellisellä kerralla, joten halusin viimein itsekin maistaa:) Täytyy kuitenkin vielä malttaa huomiseen, sillä kakku saa nyt jähmettyä jääkaapissa yön yli. Onneksi meillä on tiedossa iltapalaksi Clipperin ihanaa kaakaota sadepäivän kunniaksi sekä pikkusiskoni tekemää banaanismoothieta. Illan kruunaa vielä Strömsöö:)
Marian tekemää ihanan samettista banaanismoothieta

Kakun reseptin löysin yhdestä lempiblogistani, ptbyemma.se. Jaan sen tässä nyt teillekin:) Kakku on hyvin yksinkertainen tehdä ja huomenna tiedän varmuudella sanoa onko se yhtä hyvää kuin olen saanut ymmärtää. Yksi ihanuus tässä kakussa on se, että se on täynnä kaikkea terveellistä. Eikö olekin ihanaa! Voit samalla herkutella ja ravita kehoasi:) Eikun kokeilemaan!



Pieneen kakkuun (halkaisija 12cm)
-1 dl cashew-pähkinöitä
-4 tuoretta taatelia
-2 avokadoa
-1/2 dl agavesiirappia
-1/2 dl raakakaakaojauhetta
-1 rkl lucumajauhetta (alkuperäisessä reseptissä oli mesquitea, mutta emme Ruohonjuuren myyjän kanssakaan pystyneet sitä löytämään)
-1 tl kanelia
-2 rkl kookosöljyä
-hippunen suolaa
-1 dl kookoskermaa

Sekoita taatelit ja cashew-pähkinät tasaiseksi rouheeksi (muista poistaa kivet!) esim monitoimikoneessa ja painele seos vuoan pohjalle. Sekoita avokadot, agavesiirappi, raakakaakaojauhe, lucuma, kaneli, kookosöljy ja suola sauvasekoittimella tasaiseksi ja kaavi vuokaan. Vispaa kookoskerma ja levitä kakun päälle. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään (laitan yön yli) ennen tarjoilua.





Ihanaa illan jatkoa kaikille!

Terkuin Julia

2 kommenttia:

  1. Tuo venyttely tosiaan olisi niin kovin tärkeää...ollut viime aikoina itsellänikin kovasti mielessä. Haluaisin myös saada jalkojen venyvyyden siihen kuntoon taas että saisin tehtyä taas spagaatin kuten aina ennen. Ehkäpä tänään voisi pitkästä aikaa koittaa..:)

    Ajattelin itsekin viimeistään juhannukseksi tehdä jonkun suklaisen raakakakun. Tässäpä olisi pontentiaalinen vaihtoehto. Resepti vaikuttaa hyvältä!:P Kerrohan oliko hyvää vai tositosi hyvää.;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Ja jep, venyttelyyn kannattaa kyllä panostaa! Toivottavasti minäkin taivun vielä spagaatiin, vaikken ole kyllä vielä siihen yltänyt kuin unissani;) Raakakakku oli aivan ihanaa; kuohkeaa, pehmeää ja todella hyvänmakuista. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista