Blogiarkisto

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Amo la mia vita

Rakastan elämääni... Muuta en eilen illalla nukkumaan mennessä voinut ajatella, niin läpikotaisen onnellinen olin. Takana oli ihanaakin ihanampi ilta rakkaiden ystävien, perheen, maittavan ruoan, hyvän musiikin ja ihanan tunnelman parissa. Hieman lyhyiksi jäivät yöunet, mutta illan mahtavuus korvaa menetetyt unitunnit kyllä mennen tullen!
Käydessäni Roomassa kesäkuun alussa inspiroiduin (jälleen) italialaisesta ruokakulttuurista kaikkine aitoine ja puhtaine makuineen, pulputtavine pöytäkeskusteluineineen ja nautiskelevine tunnelmineen, ja päätin oitis, että tahtoisin jakaa tätä ihanaa nautintojen tulvaa yhdessä rakkaimpien ystävieni ja perheeni kanssa. Siksipä kutsuinkin ystäviäni eilen luoksemme viettämään leppoisaa italialaista iltaa. Valitettavasti kaikki eivät päässeet tulemaan mökkeilyjen, matkojen ja töiden vuoksi, mutta onneksi löytyi sellainen ilta, että monelle sopi. Olin alunperin ajatellut, että olisi ollut ihanaa järjestää illalliskutsut ulkona, mutta sään ollessa hieman turhan viileä, pitäydyimme sisätiloissa. Tarjoiltavia ruokia olin jo pitkään pohtinut valinnan vaikeuden syövereissä, mutta lopulta päädyin seuraavaan ruokalistaan:


-Vesimeonidrinkki
Guadeloupemeloniveneitä parmankinkulla



-Pizza bianca 
Pizza alla capricciosa
Pizza al salmone
Pizza al salame



-Tahmeaa ja terveellistä suklaakakkua
Maailman parasta banaanipehmistä



Pizzojen reseptit (taikina, tomaattikastike ja täyteideat) olivat pääosin Leila Lindholmin "Vielä yksi pala" -keittokirjasta. Voin lämpimästi suositella näitä reseptejä, sillä pizzoista tulee mielestäni vähintään yhtä hyviä kuin Italiassa (aika paljon luvattu siis;) ) En ymmärrä, miten en ollut aiemmin tajunnut käyttää kaulinta pizzapohjien teossa, minulle oli ilmeisesti iskostunut jokin käsitys siitä, että Italiassa pizzat työstetään pelkästään käsin. Nyt kuitenkin otin kaulimen apuun, ja kas vain, pizzoista tuli kauniin tasaisia ja pyöräitä, eikä tullut yhtään reikää! Voin siis suositella;) En ollut aiemmin kokeillut pizza biancaa eli valkeaa pizzaa, jossa tomaattikastike korvataan ricotta-juustolla, mutta ihastuin siihen kyllä oitis! Juustojen, rosmariinin ja pinjansiementen yhdistelmä oli mahtava. Lisäksi olin tyytyväinen uuden suklaakakkureseptini onnistumiseen. Kakku on niin ihana, sillä siinä ei ole lainkaan sokeria tai rasvaa (paitsi kookosöljyä), mutta on silti ihanan suklaista ja tahmeaa. Olen jo pidempään halunnut kokeilla tätä reseptiä ja nyt sattui juuri sopiva tilaisuus testata. Myös ystäväväni pitivät kakusta ja reseptipyyntöjäkin tuli, joten laitan sen tänne blogiin:) Oli mukava päättää ateria tuhtien pizzojen jälkeen vielä täyteläisiin mutta silti kevyisiin jälkiruokiin, sillä molemmat jälkkärit menevät Fuel food -kategoriaan, joten niitä voi iloisesti syödä nauttien niiden ihanasta mausta ja samalla tietäen ravitsevansa kehoaan hyvillä ravintoaineilla.

Pizza alla capricciosa eli kinkku-sieni-pizza

Vesimelonidrinkki: 
Laita tehoksekoittimeen pala vesimelonia, Kourallinen tuoretta minttua ja jääpaloja ja sekoita. 

Tahmean terveellinen suklaakakku
-6 kananmunaa
-20 tuoretta taatelia
-4 dl mantelijauhoja
-2 dl kookoshiutaleita
-10 rkl kaakaojauhetta
-1 dl sulattua kookosöljyä
-2 rkl hunajaa
-2 tl vaniljajuhetta
-2 tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita tehosekoittimessa taatelit ja kookoshiutaleet. Lisää mantelijauhot, kaakao, vaniljajauhe ja leivinjauhe ja sekoita. Lisää sulatettu kookosöljy hunajan ja kananmunien kanssa ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 20 cm) kookosöljyllä ja kaavi taikina vuokaan. Paista kakkua uunissa n 10-15 minuuttia, se saa jäädä tahmeaksi. Laita jääkaappiin vähintään tunniksi ennen tarjoilua. Voit tarjota kakkua hedelmien, marjojen, kookoskermavaahdon tai banaanipehmiksen kera.

Maailman paras banaanipehmis 
(jonka jälkeen en ole enää lainkaan kaivannut tavallista pehmistä!)
-banaania
-kaakaojauhetta

Paloittele haluamasi määrä banaania ja laita muutamaksi tunniksi pakastimeen. Survo banaani suvasekoittimella tai tehosekoittimella silkkiseksi pehmismassaksi. Lisää kaakaojauhetta makusi mukaan ja sekoita tasaiseksi.



Musiikkina olin ajatellut soittaa Spotifystä jotain italialaista soittolistaa, mutta en pitänyt erityisesti mistään kuuntelemastani. Ihme, sillä vielä pari viikkoa sitten siellä kyllä oli jokin todella hyvä lista, mutta sitä ei enää löytynyt. Päätinkin kysyä eräältä italialaiselta työkaveriltani musiikkivinkkejä illallistamme varten. Vastaus ei ollut ihan toivomani kaltainen:"You're really asking the wrong person, unless you want to listen to some italian heavy metal." niin... eli ne vinkit jäivät toiseen kertaan. Kyllä se illallinen ranskalaisenkin musiikin siivittämänä hyvältä maistui:)

Tämä perjantai-ilta täytyy nyt pyhittää huomiseen Paavo Nurmen puolimaratoniin valmistautuessa. Ilmoittautumiseni kisaan oli hieman extemporee, sillä päätin osallisumisestani sunnuntaina. Mutta rakastan juoksutapahtumia niin, että on ihanaa päästä taas tuntemaan kipristelavä tunnelma, pistää itsensä likoon ja nähdä mihin sitä oikein pystyykään. Pidetään siis peukkuja että kaikki menee hyvin. Siitä sitten lisää huomenissa :)

Saa nähdä juoksenko huomenna näissä uusissa tossuissa vai luotanko vielä vanhoihin


Ihanaa viikonlopun alkua kaikille!

Terkuin Julia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti