Blogiarkisto

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Kiipeilyn huumaa Bornholmilla

En ole vähään aikaan ehtinyt lainkaan kirjoitella tänne blogiin, mutta nyt on taas aika teroittaa blogikynä ja kertoa hieman uusista kokemuksistani. Parin viime viikon aikana on ehtinyt tapahtua niin paljon, että olen edelleen hieman pyörällä päästäni. Ensinnäkin sain tietää päässeeni opiskelemaan Helsinkin ruotsinkieliseen lääketieteelliseen tiedekuntaan, mikä on ollut hartain toiveeni alakoulusta lähtien. Koko lukioaikanani lääketeiteelliseen pyrkiminen on enemmän tai vähemmän rytmittänyt tekemistäni ja kaikki huipentui valtavaan opiskelu-urakkaan viime syksynä ja erityisesti tänä keväänä. Tein töitä aivan valtavasti, joten olin ikionnellinen työn tuodessa tulosta. Tätä saavutusta onkin sitten juhlittu useaan otteeseen, eivätkä ne juhlat taida vielä loppuakaan. Tulevaisuus näyttää nyt niin ihanalta, että ihan vatsan pohjassa kutkuttelee! On todella jännittävää muuttaa yksin uuteen kaupunkiin, aloittaa aivan uudet opiskelut uudella kielellä ja avata uusi luku elämässä.

Juhla-aamiainen aamuna, jolloin juhlimme pikkusiskoni nimipäiviä ja uutta opiskelupaikkaani. Tarjolla oli hedelmäsalaattia sekä itsetehtyjä suklaamacaroneja ja banaaniskonsseja.

Olimme reilu viikko sitten Ukkini mökillä Saimaan rannalla, jonka lähellä kulkee eräs upea vaellusreitti. Kävin joka päivä juoksemassa tuota matsäreittiä, jolla yhdistyy kauniilla tavalla suomalainen metsä- ja järviluonto. Tämä reitti on ehdottomasti yksi lempijuoksukohteistani!

Olin viime viikon Tanskassa Bornholmin saarella Nordic Youth Climbing campillä. Leiri oli aivan mahtava ja ylitti odotukseni täysin! Viikon ajaksi Bornholmiin kokoontui noin 50 innokasta kiipeilijänuorta ympäri pohjoimaita kiipeilemään, tutustumaan samanhenkisiin ihmiseen ja nauttimaan Tanskan kesästä. Viikko oli täynnä kiipeilyä (niin kallioilla, rantakivillä kuin majakanseinälläkin), uintia, aurinkoa, uusia ystäviä, slacklinea, jäätelöä, idyllisiä tanskalaiskaupunkeja ja paljon paljon muuta. Annan kuvien puhua puolestaan tämänkin matkan kohdalla.

Leirimme tukikohta oli Allingen kaupungissa, joka oli todella kaunis tanskalainen satamakaupunki Bornholmin pohjoisosissa

Pidimme yhden kiipeilyvapaan päivän, jolloin kävimme tutustumassa Staneken kaupunkiin, joka valittiin viime vuonna Tanskan kauneimmaksi kaupungiksi, eikä suotta! Kaupunki oli täynnä toinen toistaan kauniimpia taloja ja puutarhoja. Myös tämä kaupunki oli meren rannalla, joten tänne pääsee oivasti esimerkiksi purjeveneellä. Toivottavasti meidänkin perheen purjehdukset vielä suuntautuisivat tänne!

Kiipesimme lähes joka päivä vanhalla louhosalueella, josta löytyi lähes kaiken tasoisia sporttireittejä. Sään ollessa aurinkoinen oli alueella todella kuuma, sillä louhokseen ei päässyt tuuli puhaltamaan ja aurinko paistoi suoraan kallioille. Vettä kului siis litra kaupalla

Boulderointi sijoittui upeille merenrantakallioille/-kiville aivan saaren pohjoiskärjessä

Eräänä iltana pääsimme kiipeämään vanhan majakan seinää; uskomaton kokemus!



Staneken kaupungissa söin ihanaa raparperisorbettia ja lakritsijäätelöä


Leirillä oli ensimmäisinä päivinä mahdollisuus treenata slacklinea ja erään norjalaisen Sirin ja tanskalaisen Davidin ohjeistuksella kehityin jo yhdessä illassa todella paljon. Suorastaan niin paljon että voitin leirin slacklinekilpailun. Olin itse todella yllättynyt, että pystyin kävelemään sataman poikki slacklinea pitkin. Nyt minulla on kamala hinku saada omnalle pihalle slackline ja päästä treenaamaan vielä lisää uusia temppuja:)

Slacklinekilpailun palkinto oli suurin jäätelö, jonka Allingen sataman jäätelökioskilta sai: viisi palloa, kermavaahtoa, mansikkakastiketta ja vadelmafluffia, nams;) Jäi kyllä illallinen sinä iltana välistä...


Stanekessa kävimme idyllisessä karkkipuodissa, josta hankin hieman makeaa kotiintuotavaa.

Uusi ihana ystäväni Linda, jonka kanssa vietin eniten leirillä aikaa. Oli aivan mahtavaa saada uusia ystäviä ympäri pohjoismaita!


Monen päivän intensiivisen kiipeilyn jälkeen sormeni olivat todella kipeät. Mutta se oli erittäin pieni hinta niin uskomattomasta kiipeilymatkasta. Nyt sormenpäiden nahkakin on jo uusiutunut, joten huomenna taas kalliot kutsuvat:)


Vielä ennen lentoa takaisin Suomeen pistäydyimme Kööpenhaminassa




Nyhavn

Suosittelen lämpimästi Bornholmia ja Tanskaa ylipäänsä matkakohteeksi. Erityisesti minuun teki suuren vaikutuksen paikallisten ihana tapa pyöräillä kaikkialle. Ja voi kuinka hyvät pyörätiet kaikkialla olikaan! Vielä joskus haluan päästä tutustumaan Tanskaan pyörän satulasta.

Pyöräparkki Kööpenhaminan päärautatieaseman edessä

Vaikka matka oli aivan mahtava on silti mukava olla taas kotona. Borta bra men hemma bäst;) Töiden ohella on kesäohjelmassani kokkailuja, asioiden järjestelyä tulevaa syksyä varten, ystävien ja perheen kanssa oleilua ja ennen kaikkea urheilua. Niistä kertoilen taas myöhemmin:)

Aurinkoista kesää kaikille!

Hilsen, Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti