Blogiarkisto

tiistai 5. elokuuta 2014

Ihania aamuja osa 1


Aamujen ihanuus jakaa usein vahvasti mielipiteitä. Itse olen ehdottomasti aamuihminen ja erityisesti aamiainen on päiväni lempiateria. On ihana ladata mieli ja keho valmiiksi uuteen päivään maittavalla ja terveellisellä aamupalalla samalla kun lukee päivän lehteä, kuuntelee aamuradiota tai musiikkia tai jutustelee perheen kanssa. Sen lisäksi, että uusi päivä on mahtavaa ottaa vastaan terveellisesti herkutellen, on aamupala päivän tärkein ateria; onhan keho paastonnut jo koko yön. Kunnollisella aamupalalla varmistaa hyvän energiatasapainon koko loppupäivälle, kunnollisen aamiasen syötyään ei nimittäin tule myöhemmin päivällä suurta energiapuutosta, mikä usein saattaa johtaa ylensyöntiin. Eli aamiainen edesauttaa vahvasti terveellisiä ruokailuja loppupäivän ajan, ja kunnon aamiainen on ehdottamasti tärkeä osa terveellisiä syömistapoja. Itselläni aamiaisen välistä jättäminen ei ole vaihtoehtona lainkaan, sillä ilman aamiasta on oloni huonovointinen ja tyhjä. Toisaalta se on ihan hyvä niin ei jää vahingossakaan ruokailu välistä ;)


Aamiaisten rakastajana on minulle kertynyt liuta suosikkireseptejä tälle päivän ensiaterialle. Ne eivät mitenkään mahdu yhteen postaukseen, joten päätin aloittaa pienen sarjan, jonka aikana jaan teille vinkkejä ja inspiraatiota omiin aamuihinne. Aloitan jakamalla yhden granola-reseptin, joka on ehdottomasti yksi lemppareistani. Omatekemä granola on monta kertaa parempaa kuin mikään kaupasta löytämäni ja selvästi terveellisempää. Syön granolaa usein maustamattoman jogurtin tai rahkan kanssa, mikä onkin oiva yhdistelmä, sillä tämä porkkanainen granola on ihanan mausteinen. Rahkan ja granolan yhdistelmä on hyvä kombinaatio hiilihydraatteja ja proteiinia, mikä on erityisesti urheilijalle tärkeää. Erityisesti iltaisin rahka on hyvä palautumisen kannalta, aamuisin syön mieluummin jogurttia, myös maito on hyvä vaihtoehto. Usein sekoitan vielä joukkoon hieman hunajaa ja hedelmiä kuten banaania, mangoa, kiwiä tai granaattiomenaa.

Itsetehtyä mangorahkaa, mangoa, granolaa ja smoothieta



Granolaa voi myös myös syödä smoothien kanssa, jolloin saat smoothiehen mukavasti täyttävyyttä ja uudenlaista makua



1 pellillinen mausteista porkkanagranolaa

-4 dl kaurahiutaleita
-50 g murskattuja pekaani- tai saksanpähkinöitä
-1 iso porkkana
-1 muussaattu banaani
-1/2 dl omenasosetta (eli n 1/2 omena muussattuna)
-10 taatelia
-1 rkl kanelia
-1/2 tl inkivääriä
-1 tl vaniljajauhetta
-1 tl kaardemummaa
-2 rkl kookosöljyä



Laita uuni lämpenemään 200C. Raasta porkkana ja pilko taatelit pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon mausteet, muussattu banaani, omenasose, kaurahiutaleet, pähkinärouhe ja kookosöljy. Levitä tasaisesti leivinpaperille ja paista uunissa 20-30 min. Muista sekoittaa granolaa 5 minuutin välein, jotta se paistuu tasaisesti. Gronola on valmista kun se on kauttaaltaan kauniin ruskeaa. Varo ettet paista liikaa! Anna jäähtyä pöydällä ja säilytä ilmatiiviissa astiassa.




Ihania aamuja!

Terkuin Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti