Blogiarkisto

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Tie vie kohti Helsinkiä

Aivan pian pääsen muuttamaan yhteen ihanimmista tietämistäni kaupungeista, nimittäin Helsinkiin. Vaikka olen asunut lähes koko ikäni Tampereella, olemme me perheeni kanssa viettäneet niin paljon aikaa Helsingissä, että se tuntuu vähintään yhtä kotoisalta kaupungilta kuin nykyinen kotikaupunkini. Vaikka tunnenkin Helsinkiä jo varsin hyvin, on minulla vielä paljon opittavaa ja nähtävää uudessa kotikaupungissani. En malta odottaa, että pääsen tutustumaan kaikkiin ihaniin kuppiloihin, yliopistoon, lenkkipolkuihin ja muihin paikkoihin, joihin tieni vie pääkaupungissamme. Ja koska olen niin intohimoinen kulinaristi, on yksi suurimmista mielenkiinnon kohteistani ehdottomasti kaikki ne ihanat ravintolat, ruokakaupat ja kahvilat, jotka Helsinki kätkee sisäänsä. Olen  jo ahkerasti aloittanut tämän tutustumisprojektini, mutta minulla on vielä pitkä lista paikkoja, joissa haluan päästä käymään. Ja tietysti haluan jakaa lempipaikkojani myös teille täällä blogissa, jolloin voitte käydä itsekin kokeilemassa kertomiani paikkoja:)



Kuten jo sanoin, projektini on jo hyvässä vauhdissa, ja aion tässä postauksessa kertoa lempiruokakaupoistani Helsingissä. Mielestäni ruokakaupassa käynti on jo osa ruoanlaiton elämystä ja ruokakauppojen hyllyt toimivat loistavina inspiraation lähteinä. On aivan ihana kulkea hyllyjen välissä ja ihastella herkullisia ja tuoreita kasviksia, erilaisia mausteita ja vertailla eri puuroryynejä. Raaka-aineiden laadukkuus ja tuoreus on tietenkin tärkeää ja joissain kaupoissa tämän laadukkuuden voi suorastaan tuntea ilmapiirissä. Tämä ilmapiiri löytyy kaikista lempikaupoistani:)

Töölön Anton&Antonin herkullinen näyteikkuna


Ensimmäinen suosikkini on Anton&Anton. Näitä ihania pieniä ruokaputiikkeja löytyy Helsingistä kolme: Töölössä, Ullanlinnassa ja Kruunuhaassa. Anton&Anton on laadukas ja kattava ruokakauppa, joka pyrkii myymään mahdollisimman laajasti sesongin tuotteita, ja täältä voi löytää lähiseudun pientuottajien tuotteita. Anton&Antonista löytyy niin peruselintarvikkeita kuten vihanneksia, maitoa, puuroryynejä ja leipää kuin erikoisempiakin herkkuja kuten erilaisia hilloja, makeisia ja lettujauhoja. Kaupoista löytyy myös laaja valmisruokavalikoima (ei siis eineksiä vaan aitoa ruokaa:)). Tutustuin Anton&Antoniin vasta reilu vuosi sitten ja ihastuin kertaheitolla! Pyrin aina kun olemme lähistöllä käymään täällä ruokaostoksilla. Ja vaikka itse ruokaostoksille ei olisikaan tarvetta, käyn täällä silti vain ihailemassa tuotevalikoimaa:)

Anton&Antonista ja Ruohonjuuresta löytyy myös hyvää herkkuhetkiin



Toinen suosikkini on Ruohonjuuri, joka löytyy Helsingin lisäksi myös muista Suomen kaupungeista. Itse olen käynyt Helsingissä lähinnä Kampin myymälässä, mutta myös uudessa City-käytävän kaupassa olen ehtinyt käydä. Ruohonjuuri myy erityisesti luomu-, lähi- ja reilun kaupan ruokaa ja tuotteita. Ruohonjuuren valikoimasta löytää kaiken superfoodista juomapulloihin. Itse olen lähinnä ostanut ruohonjuuresta eväs- ja proteiinipatukoita, erilaisia jauheita kuten lucuma-, maca- ja proteiinijauhetta, cashewpähkinävoita ja mausteita. Näiden tuotteiden valikoima on erittäin laaja ja laadukas. Hinnat tietenkin ovat melko korkeita, mutta laatu on taattu.

Bionan laadukkaita tuotteita löytyy kaikista lempikaupoistani, tässä omena-mangosose ja sekapähkinävoi. Taidan kuitenkin pysyä cashewpähkinävoissa, ei sitä mikään voita;)

Ruohonjuuressa on erittäin laaja ja laadukas valikoima erilaisia eväs- ja proteiinipatukoita, erityisesti raakaversioita. Olen kokeillut useita, mutta en ole aivan tottunut raakapatukoiden makuun. Tätä kyseistä patukkaa (tai palleroa lähinnä) voin kuitenkin lämpimästi suositella, se on aivan mahtavan hyvää ja terveellistä!

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä listallani keikkuu Stockmannin Herkku. Täältä löytää varmasti lähes kaiken tarvitsemansa (ja jollein, niin vähintään jommasta kummasta yllämainitusta). Olemme yhdessä kummisetäni kanssa sitä meiltä, ettei edes Tukhloman NKn ruokakauppa päihitä Herkun laatua ja valikoimaa. Myös täällä voisin vain vaellella ihailemassa kaikkia erilaisia teelaatuja ja juustojen määrää vaikka kuinka kauan.

Lempiteemerkkini Clipperin valikoima on hyvin laaja kaikissa kolmessa ruokakaupassa. Myös kaakaota löytyy:)

Nyt täytyy kuitenkin myöntää, että kaikkien oheisten ruokakauppojen haittapuoleksi osoittautuu niiden melko korkeat hinnat. Varsinkin näin opiskelijana, on tehtävä tarkkoja budjettilaskelmia ennen ruokakauppaan lähtöä. Heräteostokset on jätettävä omalta osalta kokonaan pois, tosin se ei ole mitenkään huono asia. Voin kuintekin ehdottomasti suositella näihin ruokaparatiiseihin tutustumista: kaikista löytyy laadukasta ja hyvää ruokaa sekä loistavat valikoimat inspiroivan ilmapiirin kera!

Herkullisia hetkiä!

-Julia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti