Blogiarkisto

tiistai 26. elokuuta 2014

Maailman paras näkkäri

Nyt aion kertoa teille yhdestä suosikkireseptistäni, joka on saavuttanut suurta suosiota aina kun olen sitä tarjonnut. Nytkin monet ovat pyydelleet reseptiä, joten laitan sen tänne blogiini:) Jokin aika sitten rakas kummitätini lähetti minulle tämän näkkileivän reseptin, jonka hän oli löytänyt lehdestä. Ohje vaikutti ihan mukavalta, joten päätin kokeilla sitä. Ja voih, onneksi kokeilin, enkä vain siirtänyt sitä myöhemmälle! Tämä näkkäri ei ole mikä tahansa korppu vaan yksi parhaista syömistäni näkkileivistä, mikä ei ole ihan vähäinen meriitti, sillä rakastan näkkileipää ja olenkin maistanut yhtä jos toistakin. Tämä näkkäri on aivan ihanan maukasta, sillä siinä yhdistyvät monien siementen herkulliset maut yhdessä maissijauhon hieman popcorniseen makuun.


Herkullisuutensa lisäksi tämä näkkilaipä on loistava ja terveellinen tapa saada päivittäisiä hyviä rasvahappoja siemenistä. Lisäksi siemenet sisältävät runsaasti kuitua, proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja. Ohjeessa ei ole lainkaan vehnää, joten resepti sopii myös keliaakikoille. Vehnäjauhojen tilalla reseptissä käytetään maissijauhoja, joiden mausta itse pidän kovasti.


Maailman paras siemennäkkäri
(2 pellillistä)

-1/2 dl kurpitsansiemeniä
-3 dl auringonkukansiemeniä
-1 dl pellavansiemeniä
-3 dl seesaminsiemeniä
-4 dl maissijauhoja
-1 dl rapsiöljyä (itse käytin rypsiöljyä)
-3-4 dl kiehuvaa vettä 
-1 tl suolaa


Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja lisää viimeiseksi kiehuva vesi. Lisää vettä vähitellen, jolloin saat koostumuksesta sopivan. Jaa taikina kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille. Ripottele taikinan päälle hieman maissijauhoja ja levitä taikinan päälle vieä toinen leivinpaperi. Kaulitse taikina tasaiseksi lätyksi. Ota päällimmäinen leivinpaperi pois ja käytä samoin toiselle taikinalle. (Voit levittää taikinan myös jollain muulla tavalla, mutta tämä on mielestäni kaikkein helpoin) Voit halutessasi ripotella pinnalle sormisuolaa. Paista näkkäreitä 160C n 60 minuuttia. Vaihda levyt uunissa toisinpäin puolen tunnin jälkeen, jotta molemmat leivät paistuvat tasaisesti.



Tarjoiluehdotuksia:
-Hummus (ohje aimmassa postauksessa)
-Guacamole
-Munakoisolevite
-Herne-avokadohummus

Herne-avokadohummusta ja munakoisolevitettä

Baba Ganoush munakoisotahna
(6 annosta)


-1 (n 400g) munakoiso
-1 valkosipuli
-1 rkl sitruunamehua
-1 rkl tahinia eli seesamtahnaa
-suolaa
-mustapippuria
-1/2 dl tuoretta persiljaa
-1 rkl oliiviöljyä


Halkaise munakoiso pitkittäin. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia eli kunnes munakoiso on pehmennyt.


Lusikoi munakoiso kulhoon tai irrota kuori vetämällä. Soseuta sauvasekottimella.
Hienonna valkosipuli ja persilja ja yhdistä kaikki tahnan aineet keskenään.



Herne-avokadohummus
(10 annosta)

-2 kypsää avokadoa
-200g herneitä (käytin pakaste)
-1 rkl sitruunamehua
-1 rkl oliiviöljyä
-1 valkosipulinkynsi
-suolaa

Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella. Nams!


Makoisia kokkaushetkiä!

Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti