Blogiarkisto

perjantai 29. elokuuta 2014

Keskiviikkoilta Eatoksessa

Keskiviikkoiltana, jolloin muutin vihdoin Helsinkiin, kävimme syömässä uudessa meksikolaisessa Eatos-nimisessä ravintolassa. Olimme kuulleet ja lukeneet ravintolasta paljon hyvää ja päätimme nyt käydä kokeilemassa omastakin puolestamme. Eatos sijaitsee Musiikkitalon ja rautateiden väliin hiljattain rakennettujen kerrostalojen (luulisin, että nämä ovat toimistotaloja) katutasossa. Eatos sijaitsee taaimpana rautatieasemalta tultaessa ja matkalla sinne kävelimme monien muidenkin ravintoloiden ohi. Vaikka oli keskiviikkoilta, olivat kaikki ravintolat tupaten täynnä, joten pöytävaraus on melko välttämätön.




Eatosissa oli todella lämmin ja ystävällinen tunnelma ja tarjoilijat olivat sydämellisiä ja avuliaita. Ravintolaan tullessamme meitä odotti monipäinen tarjoilijoiden kaarti, joka toivotti meidät lämpimästi tervetulleiksi, ja ruokalistoja tuova tarjoilija kyseli meiltä, kuinka päivämme oli sujunut. Tarjoilija myös avuliaasti antoi suosituksia niin juoma- kuin ruokalistaltakin ja kaikki osuivat naulan kantaan. Ruoka oli todella hyvää, eikä kenenkään ainakaan tarvinnut lähteä tyhjin vatsoin kotiin. Päinvastoin, olisin vielä halunnut maistaa jälkiruokalistalta suklaalla ja banaanilla täytettyä quesadillaa, mutta en enää yksinkertaisesti jaksanut.  Ensi kerralla taidan jättää alkunachot ja säästää tilaa jälkiruokaankin:)

Alkuun otimme talon nachoja guacamolella, tomaattisalsalla ja korianterisalsalla.

Hyvin upposivat kolmeen pekkaan;)

Eatoksessa hinta-laatu-suhde oli kohdallaan. Pääruokien hinnat olivat 12-15€ ja niistä kyllä täyttyi ihan täysin. Ruoka oli oikein hyvää, mutta jäi hieman parhaasta meksikolaisesta ravintolakokemuksestani. Guocamole maistui aikalailla samalta kuin omatekamäni, tosin todella hyvää sekin on:) Salsat olivat mielestäni todella onnistuneita, erityisesti korianterilla maustettu. Myös oman pääruokani papu-kesäkurpitsatäyte oli todella hyvää. Perinteistä ja maittavaa! Yksi erikoisuus listalta kuitenkin löytyi, mangomargarita. Suosittelen!


Itse söin pääruuaksi Tostades de Calabacita eli rapeita maissitortilloja papujen, kesäkurpitsamuhennoksen, raskankerman, juuston ja jäävuorisalaatin kera. Pidän enemmän pehmeistä tortilloita, mutta muuten ruoka oli oikein onnistunut. Omnom...

Äitini söi Quesadilla Tinga de Pollo eli suuri maissitortilla juuston ja kanan kera. Voin lämpimästi suositella Quasadillaa, on valtavan hyvää ja pidin paljon pehmeästä koostumuksesta.


Jos meksikolaishammasta kolottaa pääkaupunkiseudulla majaillessaan, kannattaa käydä kokeilemassa Eatosta. Sydämellisen palvelun lisäksi luvassa on hyvää ja perinteistä meksikolaista ruokaa ja juomaa lämpimässä ilmapiirissä.

-Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti