Blogiarkisto

torstai 4. elokuuta 2016

Merikokin messissä

Palailen juuri kotiin vietettyäni pari viikkoa saaristossa purjehtien ja mökkeillen. Purjehdimme ensin vanhempieni kanssa reilun viikon Helsingistä Ahvenanmaan kautta Kustaviin ja siellä nautiskelimme Suomen kesästä mökillämme mm kokkaillen, uiden, saunoen ja meloan. Tänä kesänä viritin ensimmäistä kertaa myös ystävältäni saadun slacklinen saarelle. Mökkimme on saaressa, joten suurempi liikuskelu, kuten juokseminen, ei oikein ole mahdollista. Slackline sopiikin ympäristöön loistavasti. Nyt vesikin oli niin lämmintä ja onneksemme levätöntä, että pääsin uidenkin kiertämään parin hehtaarin saaremme. 


Säissä ei koko aikana ollut valittelemista. Saimme nauttia auringosta lähes joka päivä ja vain parina päivänä tuli muutama pisara vettä. Sen lisäksi purjehtijat olivat kiitollisia suotuisista ja navakoista tuulista. Parina ensimmäisenä päivänä ei tuulta ollut nimeksikään, mutta muuten olivat tuulet sopivan navakoita ja pääsimme seilaamaan purjeet kireinä. 

(c) Kari Piironen

Säät olivat myös otolliset veneessä kokkailuun. Vaikka olen koko ikäni purjehtinut, olen sen verran herkkä tulemaan merisairaaksi, etten voi kovassa merenkäynnissä ajatellakaan kömpiväni kajuttaan kokkailemaan. Mutta onnekseni säästyimme kovilta aallokoilta ja miehistö sai nauttia kokkailuistani myös purjehduksen lomassa. Veneessä ovat keittomahdollisuudet hieman rajatummat kuin kotona mutta luovuudella, mielikuvituksella ja hyvällä suunnittelulla pääsee jo todella pitkälle. Jaan tässä nyt pari purjehduksemme onnistunutta uutta reseptikokeilua, jotka sopivat niin veneeseen, mökille kuin kotiinkin.


Kantarellipasta
4 henkilölle

-200g spagettia

-1l kantarelleja
-2 sipulia
-2 dl kermaa
-3 oksaa rosmariinia
-suolaa ja pippuria
-nokare voita paistamiseen

-paahdettuja pinjasiemeniä

Keitä spagetit ohjeen mukaan al denteksi. Paista silputtu sipuli voissa pannulla. Paista kantarelleja toisella kuumalla kuivalla pannulla kunnes niistä on neste haihtunut. Lisää kantarellit kypsän sipulin joukkoon kerman, rosmariinan ja mausteiden kera ja anna porista hetki. Sekoita spagetti kantarellikastikkeen joukkoon ja koristele annokset pinjansiemenilä.


Vinkki! 
Kantarelleista ylijäänyt "perkaamisroska" kannattaa heittää mökillä metsään. Siinä voi ensi kesänä kasvaa uusi kantarelliapaja.




Tämä uusi reseptikokeilu löytyi Soppa365-sivustolta. Täytyy myöntää, että olin hieman skeptinen reseptin suhteen (lähinnä etikan käytön takia, josta minulla hieman huonja kokemuksia) mutta onneksi tartuin siihen epäluuloistani huolimatta. Etikkakastikkeessa marinoituneet vihannekset antavat sopivaa rakennetta ja luonnetta pehmeälle ja miedolle muanakaspohjalle. 


Kesän suosikkisalaattini

Tätä salaattikomboa on tullut tehtyä tänä kesänä useaan kertaan ja olen jäänyt siihen täysin koukkuun. Tässä yhdistyy fetan suolaisuus, vesimelonin raikkaus ja herneiden makeus. Sekaan voi lisätä makunsa mukaan haluamiaan yrttejä, salaatteja ja pähkinöitä.

-Vesimelonia
-Fetaa
-Tuoreita herneitä
-Pinaattia/salaattia/tuoreitayrttejä
-Paahdettuja pähkinöitä tai siemeniä
-Oliiviöljyä



Tämä resepti on hyvän ystäväni uudesta ruokablogista Viimeistä Murua Myöten. Tuunasin sitä hieman lisäämällä salaattiin vielä cantaloupe-melonia. Saaran blogiin kannattaa muutenkin tutustua tarkemmin. Sieltä löytyy toinen toistaan herkullisempia reseptejä omalla twistillään niin arkeen kuin juhlaankin. Saara on kokenut ruuanlaittaja ja hänen reseptinsä ja kuvansa saavat ruuanlaittokipinän taatusti syttymään!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti