Blogiarkisto

sunnuntai 28. elokuuta 2016

Ma nouvelle maison

Olen nyt ollut Ranskassa noin vuorokauden ja voin vain sanoa olevani kerrassaan ihastunut! Je suis tombée amoureuse! Kotini sijaitsee Montmartren kaupunginosassa aivan Sacre Coeurin kupeessa. Mitkä upeat maisemat sieltä avautuvatkaan! Asuntoni on taiteellisuudessaan ja omalaatuisuudessaan kerrassaan viehättävä ja pidän siitä jo valtavasti. Kotini on kaksio, jossa toinen huone on vihreäksi maalattu ja toinen räikeän punainen. Aivan ihana Pariisi-asunto! Varsinkin nyt kun sain vessakin toimimaan sujuu elämä täällä jo varsin kodikkaasti. Pönttö oli päässyt kesän aikana kuivumaan niin, että vetosysteemi oli juuttunut kiinni. Olin jo soittamassa paikalliselle putkimiehelle, mutta onneksi asia järjerjestyi omin päin. Tämä ehkä kuvaa varsin hyvin paikallista elämänmenoa. Pitää tietää, mitä vipua kääntää ja mitä nurkkaa kolauttaa, että asiat toimivat. 



Kaverikuva Alicen ja uuden Muumipeikon kanssa

Eilen kuljimme ystäväni Julien ja hänen pienen tyttärensä Alicen kanssa pitkin Montmartren (18e arrondissement paikallisittain) kujia ja portaita. Sacre Coeur ja samalla oma kotini sijaitsee kukkulan huipulla, joten portaita ja mäkiä kotiinpäin tullessa on ihan mukavasti. Sen sain todella tänään huomata ensimmäisellä aamulenkilläni juostessani takaisin Seinen ja Louvren luota. Ylämäessä osui vastaan sopivasti pieni leipomo, josta sitten nappasin patongin kainaloon ja sain mukavan hengähdystauon. Viimeinen kilometri ja viimeiset portaat sujuivat oikein hyvin patonki kainalossa. Maassa maan tavalla, eikös?



Eilen kierrellessäni helteisen Pariisin kujia ehdin jo löytää yhden jos toisenkin tarpeellisen osoitteen. Läheltäni löytyy yksi Pariisin parhaaksi patongin tekijäksi valittu leipomo. Quelle chance! Valitettavasti se ei näin sunnuntaisin ole auki, mutta nappasin sieltä eilen ensimmäisen illan kunniaksi suuren macaron-leivoksen. Ainakin leivoksen laatu oli lupaava patonkeja odotellessani. Löysin myös pesulan (laverie), joka tulee tarpeeseen, sillä minulta ei kodistani pesukonetta löydy. Onneksi hinnat olivat kohtuulliset (koneellinen 3,8€) ja ohjeet vaikuttivat selkeiltä. Pesuloiden käyttö on Pariisissa hyvin yleistä ja niitä löytyy monesta kadunkulmasta. Myös lähimmän supermarketin löysin ja sieltä kävinkin nappaamassa itselleni varsin ranskalaiset illallistarvikkeet: salaattia, hedelmiä, juustoa ja kanamunaa. Kaverina nautin vielä viimeiset Suomesta tuodut karjalanpiirakkani. Ruokahalu ei ollut suurin, mikä johtunee helteestä ja väsymyksestä. Illallista syödessäni alkoivat jo silmäluomet painaa niin, että kömmin kirkkaan punaiseen makuukammariini jo yhdeksältä. Kuumuus hieman häiritsi untani, mutta eiköhän siihenkin totu. 

 Löysin pienen Kusmi Tean putiikin, josta ostin purkin kaardemummalla ja kanelilla maustettua Boost-teetä

Paikallinen pesula

Ensimmäinen illalliseni omassa kodissa

Tänään on taas uusi päivä ja aikaa tutustua paremmin kotikaupunkiini. Ajattelin käydä tutustumassa paikalliseen kiipeilyhalliin ja illalla menen varmaan Julien, Sèbastianin ja Alicen luo illalliselle. Pankkitilin avaus, puhelinliittymän osto ja muut hoidettavat asiat saavat odottaa huomiseen, sillä tänään eivät toimistot ole auki. 

 Maisemia aamulenkiltä

Bonne journée!

2 kommenttia: