Blogiarkisto

torstai 4. elokuuta 2016

Kesän burgeribaari

Kesäämme ovat aina kuuluneet erottamattomattomasti hampurilaisten valmistus mökillä. Päätin tänä kesänä kokeilla uutta Vego-lehdestä bongaamaani kantarellipurilaisten reseptiä. Pihvin lisäksi laitoimme hampurilaiseen juustoa, salaattia ja sipulikastiketta. Kyytipojaksi paistoimme pellillisen bataattiranuja ja koko aterian kruunasi kesäinen jätskiannos kookoskinuskilla kruunattuna.

Tämän kesän uusi purilaisbaarimme menu oli seuraavanlainen:

Kantarellipihvi
Sipulikastike
Hampurilaissämpylä
Salaatti
Tomaatti
Halloumijuusto

Bataattiranskalaiset

Vaniljajäätelö
Kookoskinuski
Persikkaa, nektariinia ja vedelmia




Päätin kokeilla ystäväni Saaran blogin hampurilaissämpylöitä ja en voi kuin suositella. Niistä tuli täydellisyyttä hipovia! Jopa hieman oikullisella kaasu-uunillamme saimme ihanan kuohkeita ja pehmeitä hampurilaissämpylöitä.



Kantarellipihvit
4 henkilölle

-0,5 l kantarelleja pieneksi leikattuna
-400 g perunoita keitettynä
-1 sipuli 
-2 valkosipulinkynttä
-1 dl persiljaa silputtuna
-1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
-2 rkl maissitärkkelystä
-suolaa ja pippuria

Paista kantarelleja kuumalla kuivalla pannulla kunnes niistä on neste haihtunut. Paista toisella pannulla silputtu sipuli ja valkosipuli öljyssä pehmeäksi. Survo perunat muusiksi ja lisää joukkoon paistetut kantarellit, sipulit, yrtit, mausteet ja maissitärkkelys. Muotoile taikina pihveiksi ja paista pannulla molemmin puolin kypsiksi.


Sipulikastike

-2 dl crème fraiche
-1/2 punasipuli
-2 rkl ruohosipulia
-1 salottisipuli
-suolaa ja pippuria

Leikkaa sipulit pieneksi silpuksi ja lisää crème fraichen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Bataattiranskalaiset

-1-2 bataattia
-1 tl savupaprikajauhetta
-1-2 rkl maizenaa
-suolaa
- 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä

Leikkaa bataatit ranskalaisiksi. Laita ne kulhoon ja lisää joukkoon loput ainekset. Sekoita kunnolla (mieluiten käsin) niin että kaikki ranskalaiset saavat mausteita ja öljyä pintaansa. Paista uunissa 225C n puoli tuntia tai kunnes ne ovat kypsiä ja rapsakoita.



Kookoskinuski on päässyt ehdottomasti suosikkieni listalle. Hyvä ystäväni sen minulle kerran esitteli ja sitä on tullut valmistettua useasti uudelleen. Resepti on todella yksinkertainen ja lopputulos vastustamaton! Kokeile sitä myös aamupuuron joukkoon.

Kookoskinuski

-400 ml kookosmaitoa
-1 dl sokeria
-1 dl fariinisokeria

Kuumenna kookosmaito ja sokerit kattilassa hellalla. Anna kiehahtaa ja laske sitten lämpötilaa keskilämmölle. Anna porista hiljalleen noin 40 minuuttia tai kunnes kinuski on paksuuntunut. Tarjoa tuoreiden hedelmien tai marjojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti