Blogiarkisto

maanantai 3. lokakuuta 2016

Week-end en Normandie

Paikallinen organisaatio EIAP järjesti meille Pariisin Erasmus-vaihtareille mahdollisuuden lähteä viikonloppureissulle Normandian maakuntaan. Matkan aikana olisi meillä mahdollisuus tutustua paremmin niin Ranskaan kuin muihin vaihtareihinkin. Useat ystäväni lääkiksestä innostuivat lähtemään matkaan ja niinpä lastauduimme bussin kyytiin lauantaiaamuna n 50 vaihtarin voimin ja aloitimme matkamme kohti maan pohjoisrannikkoa. Mukana oli myös paljon muualla kuin lääkiksessä opiskelevia vaihto-opiskelijoita, mutta täytyy myöntää, että Paris VI ja lääketieteellinen olivat jälleen hyvin edustettuina. Me lääkisläiset olemme yleensäkin olleet hyvin aktiivisia ja meistä on muodostunut jo läheinen, avoin ja meneväinen ryhmä. Vaihtariporukkamme on kasvanut kasvamistaan, sillä ensimmäisinä koulupäivinä luulin koko lääkiksessä olevien vaihtareiden olevan itseni lisäksi yksi espanjalainen ja kaksi sveitsiläistä. Yksitellen on mukaan tullut lisää ja lisää opiskelijoita ympäri Eurooppaa ja nyt meitä on jo lähemmäs neljäkymmentä! Toki kaikki eivät ole yhtä innokkaita tapahtumissa kävijöitä mutta aina löytyy joku joka innostuu lähtemään mukaan. Enhdottomasti suurin edustus on Espanjalla, Italialla ja Saksalla. Suomesta tai muista pohjoismaista ei lääkiksessä ole muita ja muutenkin olen törmännyt vasta yhteen suomalaiseen ja yhteen tanskalaiseen Erasmus-opiskelijaan koko Ranskassa oloaikanani.



Ensimmäinen kohteemme oli Honfleurin satamakaupunki. Kuinka ihanaa olikaan päästä kulkemaan venesataman laituria ja pienkaupungin kujia markkinakojuja ihaillen kaikessa rauhassa ja vain nauttia rauhaisasta elämänmenosta. Vaikka viihdyn Pariisissa kerrassaan mainiosti ja on se jo muodostunut kotikaupungikseni, huomaan, etten ole aivan tottunut elämään suurkaupungin vilinässä ja välillä tekee todella hyvää päästä hengähtämään toisiin maisemiin. Tämä pieni huoahdustauko tuli aivan oikeaan paikkaan, sillä perjantaina jouduin pieneen onnettomuuteen liikenteessä. Olin matkalla Macaron Workshopiin (kerron siitä vielä lisää myöhemmin) ja olin ylittämässä pyörällä suojatietä. Jäin keskikorokkeelle odottamaan ja kun autoja ei enää näkynyt lähdin ylittämään tietä. Mutta kuinkas ollakaan kaistaa tulikin mopo väärään suuntaan ja kurvasi päälleni. Onneksi hän ehti edes vähän jarruttaa ennen kuin törmäsi minuun. Arvatkaapa mitä hän siihen vielä kommentoi?! "Attention!" eli varo! Olin sen verran shokissa, että mumisin vain oui oui ja kömmin pystyyn ja kipitin pois paikalta. Onneksi mikään paikka ei murtunut, pyörä on ehjä ja kypärä päässä suojana. Vasen kyynärpääni tosin sain kunnon tällin ja on tällä hetkellä kauniin sinipunaisen vihertävä. Polvet saivat myös joitain ruhjeita. Mutta tosiaan onneksi ei käynyt sen pahemmin! Ymmärtänette siis varmaan, että hieman rauhallisempi ympäristö teki varsin hyvää parin päivän ajan.



Honfleurin lisäksi vierailimme Trouvillessa, jossa pääsimme ihailemaan upeaa Atlantille avautuvaa rantaviivaa ja tekemään vertailua crêpesien laadussa Pariisiin verrattuna. Yöksi suuntasimme Caenin kaupunkiin, josta matkamme jatkui hotelliyön jälkeen Mont St Michelin linnaa ihailemaan. Paikka oli sen verran kaukana, että melkein puolet sunnuntaista saimme matkustaa bussissa, mutta varsin lyhyeksi jääneiden yöunien jälkeen käytimme nämä matkustustunnit tehokkaasti unten mailla. Kokonaisuudessaan minilomamme Normandiassa oli todella onnistunut ja täynnä naurua, hyvää ruokaa ja juomaa, ihania ystäviä Euroopan rajojen ylitse ja auringossa kylpevää Ranskan rannikkoa. Nyt jaksaa taas pysyä valppaana liikenteessä ja hoitaa potilaita pneumologian osastolla aloittaessani toisen viikkoni klinikassa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti