Blogiarkisto

tiistai 25. lokakuuta 2016

Ensimmäinen tentti läpäisty!

Totta se on, vaikka en edes uskaltanut sitä ennalta toivoa. Ensimmäinen tenttini täällä Pariisissa meni nimittäin läpi! Olen niin helpottunut ja onnellinen, sillä tentistä lähtiessäni oli olo niin epävarma, että henkisesti jo varauduin kokemaan ensimmäisen reputuksen karvaan pettymyksen. Mutta selaessani vapisevin käsin opintonumeroiden sarjaa ja etsiessäni omaa numerosarjaani, sain kiljaista riemusta, sillä oma pistemääräni riitti läpipääsyyn. Ei se kovin kummoinen tulos ollut (11,56/20) mutta kymmenellä pisteellä pääsi läpi, joten riittävän hyvä se oli tällä kertaa. Tentti oli tietokoneella tehtävä monivalintakoe, jossa oli saatava jokainen kyseisen tehtävän kohta oikein valittua pisteiden saamiseksi. Tehtävänanto saattoi esimerkiksi olla vain, että valitse kaikki oikeat väittämät. Siispä pisteitä ei ihan helpolla jaeltu. Kuulin myös, että keskiarvo oli ollut 13 pisteen tienoilla ja että lähes neljäsosa oli saanut alle 12 pistettä, joten ei muillakaan ollut ollut ihan helppoa. Tentti oli hyvin erilainen edellisiin vuosiin verrattuna, mikä toi vielä lisähaastetta kun ei koettelemus vastannutkaan harjoituskokeiden tyyliä. Kuulemma neljä tehtävää poistettiin kokonaan arvostelusta ja muutenkin tentti keräsi varsin paljon kritiikkiä. Mutta tärkeintä on, että nyt voin todella laittaa nefrologian muistiinpanoni sivuun ja nauttia synttäriviikosta kevein mielin. Ei sitä ihan joka päivä tenti urologiaa ja nefrologiaa, en français !


Tätä jos mitä sopii hieman juhlistaa! Siihen sopivat loistavasti esimerkiksi nämä kaikkien aikojen lempparikeksini, joissa yhdistyy ihana pähkinävoin, banaanin ja suklaan makukombo ja tuo cookiesien täydellinen chewy koostumus. Mjam!

Pähkinävoi-banaani-cookiet

n 20 cookieta

-n 5 dl vehnäjauhoja
-1/2 tl leivinjauhetta
-1/4 tl suolaa
-110-120 g voita
-6 rkl maapähkinävoita
-2,5 dl fariinisokeria (löyhästi mitattuna)
-hieman yli 1 dl ruokosokeria
-1 keltuainen
-2 tl vaniljajauhetta
-2 kypsää banaania 
-250 g haluamaasi suklaata


Laita uuni lämpenemään 160C. Mittaa voi sekä pähkinävoi kulhoon. Sulata ja jäähdytä. Sekoita sillä aikaa jauhot, leivinjauhe sekä suola erillisessä kulhossa ja siirrä sivuun odottamaan. Sekoita sähkövatkaimella keskenään voiseos, fariinisokeri sekä tavallinen sokeri. Sekoita joukkoon keltuainen ja vaniljajauhe ja vispaa kunnes seos on kuohkeaa ja tasaista. Muussaa banaanit ja lisää ne taikinaan. Lisää jauhoseos taikinaan vähitellen puuhaarukalla käännellen. Pilko suklaa (suosittelen jättämään melko isoja paloja, ne ovat parhaita:) ) ja lisää taikinaan. Nostele ruokalusikalla cookie-taikinaa leivinperilla vuoratulle pellille. Kannattaa jättää cookieiden väliin tilaa, sillä ne leviävät uunissa. Paista cookieita uunissa 15-20 minuuttia uunin tehosta riippuen, kunnes ne ovat reunoilta hienon kullan ruskeat ja keskeltä kohonneet. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä hetki ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti