Blogiarkisto

perjantai 30. joulukuuta 2016

Chai-brownies

Jos kerran ylilääkäri vielä erikseen laittaa viestiä ja pyytää saada tuomieni piparkakkumausteella maustettujen brownieden tai chai-brownieden ohjeen, niin onhan se resepti silloin julkaistava! Leivoin näitä brownieita kiitokseksi ensimmäiselle klinikkaryhmälleni pneumologian harjoitteluni päätteeksi Pitié Salpêtrièren sairaalassa. Ehkä jo arvasittekin, että menivät kuin kuumille kiville. Pipariaika tietenkin jo hieman joulun myötä meni, mutta nämähän olivatkin chai-brownieita ;) Maistuvat aivan varmasti myös uuden vuoden puolella!

J’ai préparé ces brownies au pain d’épices (ou chai-brownies) pour mes collègues à Pitié Salpêtrière pour les remercier de mon premier stage. Après leur demande j’ai promis de publier la recette ici sur mon blog pour que vous poussiez tous les faire goûter à vos proches <3 Bon appétit !


Chai-brownies

-1,75 dl vehnäjauhoja
-1 rkl kaakaojauhetta
-1-2 rkl piparkakkumaustetta tai saman verran kanelia, inkivääriä, neilikkaa ja kardemummaa
-125g voita
-100g tummaa suklaata
-1,75 dl sokeria
-0,5 dl fariinisokeria
-3 kananmunaa
-2 tl vanilja-aromia
-50g rouhittua tummaa suklaata

Koristeluun sulatettua valkosuklaata ja tummaa suklaata

Kuumenna uuni 175C. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään ja jätä odottamaan. Sulata voi kattilassa ja lisää suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Koko ajan vatkaten lisää suklaa-voiseos munavaahtoon. Lisää vanilja-aromi. Lisää kuivat aineet ja suklaarouhe puuhaarukalla sekoittaen kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle korkeareunaiselle uunipellille ja paista uunissa n 20 minuuttia tai kunnes koostumus on kiinteä ja pinta hieman halkeilee. Browniet saavat jäädä keskeltä hieman tahmaisiksi! Anna jäähtyä. Koristele sulalla valkosuklaalla ja tummalla suklaalla.


 Et puis en français!


-1,75 dl de la farine de blé
-1 cuillère à soupe de la poudre de cacao
-1-2 cuillères à soupe des épices aux chai (cannelle, cardamome, gingembre, clou de girofle) ou mélange de pain d’épices
-125 g du beurre
-100 g du chocolat noir
-1,75 dl du sucre
-0,5 dl de la vergeoise brune
-3 œufs
-2 cuillères à thé de la vanille
-50 g du chocolat noir concassé

Du chocolat blanc et chocolat noir pour garnir


Chauffe le four à 175C. Mélange dans un saladier les ingrédients secs. Fond le beurre et le chocolat dans une casserole. Mélange les œufs et les sucres avec un mixer électrique. Toujours en mélangeant ajoute le mélange du beurre et du chocolat dans la pâte des œuf et sucre. Ajoute la vanille. Ajoute les ingrédients secs et le chocolat concassé et mélange jusqu’à ce que la pâte soit homogène. Met la pâte sur une plaque et faire cuisiner environ 20 minutes ou jusqu’à ce que le brownie soit dense et la surface craquée. Laisse froidir et garnit avec chocolat blanc et noir fondu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti