Blogiarkisto

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Matkakuumetta villasukat jalassa

Nyt se on virallista: joululomalla lähden lääkiksen laskettelukerho Curvaturan alppimatkalle Ranskan Serre Chevalieriin! Aivan mahtavaa! Jonotin lippua yhteensä 15 tuntia yliopistolla ja se kannatti: nyt on matkalippu takataskussa ja matkasuunnitelmat voi aloittaa. Laksukuumeeni on aivan valtava, sillä viime talvena en ehtinyt laskettelemaan kertaakaan ja hiihtämäänkin vain kerran. Surkeaa! Osittain tämä johtui huonosta lumitilanteesta, osittain opiskelukiireistä. Mutta tänä talvena aion ottaa viime vuoden laskut ja hiihtokilometrit takaisin. Alppimatkalla pääsen testaamaan kanttien purevuutta ja hiihtotavoitteekseni tälle talvelle olen asettanut Finlandia-hiihdon. Kaksi vuotta sitten osallistuin puolikkalle Pirkan hiihdolle (45km), ja nyt on hyvä hetki ottaa uusia haasteita vastaan tälläkin osa-alueella. Olen jo selvitellyt, missä lähimmät ja parhaimmat ladut sijaitsevat ja aion suunnata sinne heti lumen tultua. Ilmat alkavat jo lupaavasti viilentyä, on vain pidettävä peukut pystyssä, että tulisi oikein kunnollinen hyväluminen talvi. Mikään ei voita korkeita nietoksia, pakkasen nipistelyä poskilla, hiihtoladuilla sivakointia, rinteessä kiitämistä ja takkatulen ääreen käpertymistä kaakaomuki kädessä lumihiutaleiden leijaillessa ulkona. Kun on lapsesta asti oppinut nauttimaan talvesta suksien päällä niin laduilla kuin rinteissäkin, on siitä muodostunut suorastaan riippuvuus. Eipä tosin haittaa, parastahan se on!

Tämä kuva on kahden vuoden takaa ollessamme Ylläksellä laskureissulla

Mutta on minulla tiedossa matkoja vielä ennen jouluakin;) Melko erityylinen matka on tosin luvassa, sillä syyslomalla suuntaamme kohti kulinaristien ja tyylikkyyden luvattua maata, nimittäin Ranskaa, mutta tällä kertaa emme alppien rinteille. Suuntana ovat Bordeaux ja Pariisi. Voi, kuinka olenkaan kaivannut päästä taas käymään ihanien ystävieni luona ja päästä nauttimaan tuosta maasta kaikkien aistien välityksellä. Luvassa on todellinen nautintojen matka, jolloin pääsen myös vihdoin käymään Pariisissa, mikä on ollut haaveeni jo pitkään. Salainen toiveeni olisi ehkä vielä päästä opiskelijavaihtoon tuohon hurmaavalta kuulostavaan kaupunkiin. Saa nähdä onko kaupunki todella niin ihana kuin olen saanut ymmärtää. Toinen vaihtohaavekohteeni on Norja, ehkä nimenomaan poihjoinen. No saa nähdä, sinne on kuitenkin vielä hieman aikaa:) Sitä ennen on muun muassa ensi kesä, jolle on jo ohjelmaa luvassa suunnatessani maapallon toiselle puolelle maailmanlaajuiselle Jamboree-partioleirille. Vielä ennen itse leiriä kierrämme ympäri Japania tutustuen paikalliseen kulttuuriin, elämään ja ihmisiin. Aivan mahtavia reissuja tulossa siis!



Pienen syysflunssan kourissa on ihanaa käpertyä sohvalle kuumaa mehua hörppimään ja suunnittelemaan tulevia ulkomaanreissuja. Itse suunnittelu ja odotus onkin yksi matkustelun tärkeimmistä vaiheista: on ihana selailla matkaoppaita ja matkalehtiä, opetella paikallisia tervehdyksiä, tutustua kohteeseen jo etukäteen, lukea muiden kokemuksia, kokeilla paikallisia ruokia, katsella pienoiselokuvia tai trailereita ja vain unelmoida tulevasta. Helposti ajattelee, että matkustaminen tapahtuu vain matkan keston ajan, mutta todellisuudessa matkan suunnittelu etukäteen ja valokuvien katselu, albumien teko ja muistelu matkan jälkeen ovat vähintäänkin yhtä oleellinen osa reissua kuin itse matkakin. Ja matkojen vaikutukset yltävät vielä paljon sitäkin pidemmälle. Matkailu avartaa, antaa uusia kokemuksia, ystäviä ja muistoja, kasvattaa, avaa uusia näkökulmia ja mahdollistaa uusien ennalta-arvaamattomien paikkojen ja asioiden näkemisen ja kokemisen. Matkailu ei ole niinkään harrastus vaan elämäntapa, jota parempaa en saata kuvitellakaan. Alla olevat kuvat tiivistävät ajatuksiani melko hyvin;)









You only have one life,
live it!


-Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti