Blogiarkisto

tiistai 6. syyskuuta 2016

Vaikeuksista voittoon: pankkitili on auki!

Kyyneliä, hikeä ja kahdeksan yritystä se vaati, mutta nyt voin onnellisena kertoa olevani ranskalaisen pankkitilin omistaja! Tänään toisella yrittämälläni sain avattua BNP Baribasissa itselleni opiskelijatilin. Tänäänkään eivät asiat sujuneet aivan ruusuilla tanssien, sillä ensin ei kotivakuutukseni kelvannut, sillä se ei ollut leimattu... Siispä juoksin Jussieun kampukselta Parc de Luxembourgin kupeeseen vakuutustoimistooni leimauttamaan asiakirjan ja sieltä pyyhälsin vélib'in kyydissä takaisin jälleen jonottomaan reilu puoli tuntia päästäkseni asioimaan. Kortin pitäisi saapua kymmenen päivän päästä ja minun pitää vielä mennä pankkiin paikan päälle sitä hakemaan. Nyt voin vain huokaista helpotuksesta ja viimein vetää yli yhden asian hoidettavien asioiden listalta.

Toinen tänään hermoja venyttänyt tehtävä oli vuoden 2017 Marathon de Parisille ilmoittautuminen. Se avautui tänään klo 8.00 ja olin jo pari minuuttia ennen valmiina klikkamaan itseni onnekkaiden juoksijoiden joukkoon. Pääsinkin kolmanteen eli viimeiseen vaiheeseen, kunnes ruudulleni pomppasi tiimalasi, joka käski odottaa seuraavalle etapille, eli maksamaan, pääsyä. Odotin kaksi tuntia! Sivu latautui kyllä aina välistä ja uskoin palvelun olleen vain niin ruuhkainen. Kokeilin välissä toisella välilehdellä sekä iPadillä mutta niilläkin vain kehotettiin odottamaan. Kahden tunnin päästä yrittäessäni vielä kerran iPad-kirjautumista pääsin kuin pääsinkin eteenpäin ja nyt voin julistaa juoksevani Pariisin marathonin huhtikuussa 2017! Aivan huikeaa! Olen jo Let's run Paris - Marathon and Half-Marathon Training -ryhmässä ja suuntaan ensi lauantaina heidän yhteislenkilleen Seinen toiselle puolen. Parin viikon päästä olen menossa ystäväni Sébastienin kanssa menossa Disneylandin Semi-Marathonille. Hän pyysi minua liittymään seuraan tapahtumaan ja päätin lähteä mukaan. Pääsen samalla tutustumaan Pariisin Disneylandiin. Siitä tulee varmasti hupaisaa!

Que les figues sont bonnes ici!

Myös SIM-korttini toimii viimein. Sekään ei sujunut aivan kuin Strömsössä ja sain odotella aktivaatiota monta päivää mutta nyt voin viimein soitella ja laittaa viestejä vapaasti Ranskassa. Whatappissa päätin säilyttää vanhan suomalaisen numeroni. Vaihtariystävistäni osa on pysynyt samoilla linjoilla, toisten taas vaihtaessa myös whatsappiin ranskalaiseen liittymäänsä. Saa nähdä kumpi on kätevämpi.


Eilen olimme ystävieni kanssa ensikertaa elokuvissa. Valitsimme listalta Divinen, joka osoittautui hyvin erilaiseksi kuin olin kuvitellut (en selvästikään ollut ymmärtänyt selostusta ohjelmassa ;) ). Elokuvan seuraaminen sujui muuten oikein hyvin, mutta henkilöt puhuivat varsin paljon français familiarea eli puhekieltä ja muun elokuvateatterin nauraessa istuimme me vaihtarit hiljaa rivissämme. Minusta juuri vitsien ymmärtäminen on uudella kielellä aina kaikkein vaikeinta. Ennen elokuvaa näimme muutaman todella kiinnostavan näköisen trailerin mm Pariisin oopperan tanssijoista, jota päätimme mennä katsomaan. Päätimme myös jossain vaiheessa käydä tutustumassa paikalliseen teatteri-, ooppera- ja tanssitarjontaan.

Tänä iltana on ensimmäinen pyykkipäiväni. Täällä on ollut niin kuuma ja hiostava sää, että alkaa vaatekaappini hälyttävästi tyhjentyä. Pyykkikoneen pyöriessä käyn taas hieman tutustumassa Pariisin kujiin juoksujalkaa. Taidan vielä juhlistaa päivän saavutuksia crêpsillä. Olen useampaan otteeseen niitä ihaillut Montmartren kaduilla ja pankkitilin ja marathonin myötä taitaa olla riittävä syy käydä maistamassa;) Kotikaupunkini on vielä täynnä kaikkea nähtävää ja kokeiltavaa ja tämä neiti on täynnä intoa päästä niihin tutustumaan!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti