Blogiarkisto

tiistai 28. lokakuuta 2014

Yhtä juhlaa!

Viime päivät ovat tosiaan kuluneet juhlanhumun siivitäminä. Viikonloppuna voitin lead-kiipeilyn SM-kipailuiden juniorisarjan Oulussa ja eilen vietin syntymäpäiviäni. Tässä on nyt eletty muutama päivä erilaisilla kakuilla ja vähitellen alkaa kakkukiintiö täyttyä ;) Kakun voimalla on hyvä alkaa tähdätä kohti joulukuun kiipeilyn PM-kilpailuja Kööpenhaminassa, viimeinen mahdollisuus osallistua juniori-sarjaan!


Viikonloppuna olin Oulussa ensimmäisissä omissa kiipeilyn SM-kisoissani. Minulla oli takana yhdet lead-kisat ennestään, Tampereen Kiipeilyseura Vertikaalin kisat viime keväältä, joista jäi niin hyvä maku, että alkoi kiipeilykisahammasta kolottaa. Nyt alkoi myös olla viimeiset hetket päästä kisaamaan junior-luokassa, naiset -95/-96, joten oli oiva sauma jatkaa kisauraa. Vielä aivan mahtavana yhteensattumana oli, että kisat järjestettiin juuri Oulussa, johon hyvä ystäväni Essi on juuri tänä syksynä muuttanut. (Käykää myös tsekkaamassa hänen tunnelmansa viikonlopulta ihanaisesta Pienitreeni-blogista: pienitreeni.blogspot.com ) Oli siis monta hyvää syytä lähteä matkaan!



Kisat sujuivat omalta osaltani todella hyvin, etenkin kun minkäänlaisia ennakko-odotuksia minulla ei ollut. Juniorisarjoissa osallistujia oli melko niukasti, eli kaikilla oli finaalipaikat varmoja. Kisat olivat täynnä hyvää tunnelmaa, mahtavia ihmisiä, kiipeilyn hurmaa ja yhteisen intohimon jakamista. Oman sarjani voitto oli vielä mahtavan kisan huikea huipennus. Kisojen jälkeen oli vielä saunomista, palju,  ruokailua, yhdessäoloa ja juhlimista. Lähdin pippaloista jo melko aikaisin, sillä halusin ehdottomasti viettää aikaa myös Essin kanssa. Yövyinkin hänen luonaan la-su yön, ja voi kuinka olikaan ihana nähdä taas pitkästä aikaan! Oli aivan ihana päästä viettämään aikaa rakkaan ystävän kanssa ja jutella kaikesta, mitä mieleen juolahtaa. Ja asiaa olikin niin paljon, ettei palauttaville yöunille juurikaan liiennyt aikaa. Niukat yöunet tosin vaativat veronsa seuraavana päivänä, kun paluumatkalla bussissa olo oli jokseenkin vetelä... Mutta ei sitä Ouluun asti nukkumaan mentykään, sitä ehtii tehdä kotonakin;)


Kotiin päästyäni ryhdyinkin leivontapuuhiin, sillä seuraavana päivänä oli syntymäpäiväni. Leivoin kaksi kakkua: yhden itselleni ja ystävälleni Paulalle, joka tuli kylään illalla ja yhden ystäville vietäväksi. Varsinaiseksi syntymäpäiväkakuksi leivoin kurpitsamaustekakun:) En ole vieläkään päässyt kurpitsahullaannuksestani yli... Aluksi olin hieman epäileväinen kakun onnistumisesta, mutta seuraavana päivänä sen onnistuminen kyllä varmistui! NAMS! Tämä kakku on nimenomaan sellainen, joka paranee hieman vetäityessään. Aloitinkin syntymäpäiväni milläs muulla kuin kakkuaamiaisella. Mikä voisikaan olla parempi tapa aloittaa oma juhlapäivä? Ei sitä joka päivä täytetä 19:) Kakkua sain kyllä syödä kyllikseni kun ihana ystäväni Malinkin oli leiponut minulle porkkanakakkua. Syntymäpäiväni oli niin ihana, että hymyilyttää jo ajatuskin. Päivä täynnä ihania ihmisiä, hyvää ruokaa, boulderointia, laulua, hyvää mieltä, nuarua ja iloa. kiitos kaikille, jotka osallituivat mahtavan päivän luomiseen<3


Päätin jakaa synttärikakkuni reseptin, jotta tekin pääsette maistamaan palan syntymäpäivääni;)


Kurpitsamaustekakku
(vegaani)

Kakkuun:
-2 1/2 dl kurpitsasosetta
-3 rkl vaahterasiirappia
-1 1/2 dl sokeria
-2/3 dl kookosöljyä
-1/2 dl mustaa molassia
-chia-muna (1rkl chia-siemeniä ja 3 rkl vettä)
-4 dl vehnäjauhoja
-1 1/4 tl ruokasoodaa
-1 tl leivinjauhetta
-1 tl suolaa
-1 tl kanelia
-1/2 tl inkivääriä
-1/2 tl muskottipähkinää 
-1/8 tl neilikkaa

Kuorrutteeseen:
-2 dl kookoskermaa
-1/2 rkl kanelia
-1/4 rkl inkivääriä
-1/4 tl muskottipähkinää
-1 tl vaniljaa
-1 rkl sokeria

Kuumenna uuni 175C. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka kookosöljyllä. Sekoita kulhossa kurpitsasose, vaahterasiirappi, sokeri, kookosöljy, musta molassi ja chia-muna. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää kurpitsasoseseos kuivien ainesten joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n 1/2 h tai kunnes hammastikku tulee pistettynä kakusta puhtaana. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute vatkaamalla kookoskerma ja mausteet kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä jäähtyneen kakun päälle.





-Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti