Blogiarkisto

torstai 23. lokakuuta 2014

Lämmin tuulahdus Ranskasta

Syksyinen matkamme Ranskassa oli kerrassaan uskomaton! Yli viikon mittainen loma täynnä vanhoja ja uusia ystäviä ja ihmisia, ranskankielen petrausta, uusia paikkoja, makuja, ääniä, tunteita ja kaivattua yhteisoloa lähimmäisten ihmisten kanssa. Mitä sitä voi muuta syyslomalta toivoa?

Matkalainen Bordeauxin kadulla matkalla kohti rautatieasemaa ja Pariisia

Aamiasena tuore sharon ennen junamatkaa. Aivan uskomattoman hyvää, tuoretta ja edullista! Ostin neljä suurta sharonia torilta ja hintaa kertyi huimat 1,5€! 

Matkamme alkoi pikkusiskoni kanssa Bordeauxista, jossa olimme tapaamassa vanhoja tuttuja. Kuinka ihanaa olikaan taas nähdä ihania ystäviä ja tutustuttaa heidät omaan siskooni. Pääsimme Bordeauxin vierailulla nauttimaan niin maaseudun rauhasta puutarhatöineen ja viinitiloineen kuin Bordeauxin kaupunginkin tunnelmasta ja kauniista kujista, kuppiloista ja rakennuksista. Siskoni oli Bordeauxin seudulla ensikertaa ja oli aivan haltioissaan. Bordeuax tosiaan sijaitsee lounais Ranskassa ja on hyvin tunnettu viineistään. Mekin pääsimme tutustumaan paikalliseen pieneen viinitilaan; Ranskassa oli juuri sopivasti sadonkorjuun aika. Pääsimme korjaamaan loppukesän satoa myös ystäviemme puutarhaan. Myös Bordeauxin keskustasta löysimme aivan ihanan kauppahallin pullollaan toinen toistaan tuoreenpia ja värikkäämpiä hedelmiä, vihanneksia ja yrttejä, se oli suorastaan taivas! Ja hinnatkin olivat uskomattoman edullisia.




Oletteko nähneet tällaisia munakoisoja?






Tämä Ranskan matka oli kulinaristisestikin oikea unelma: paljon tuoretta, paikallista, puhdasta ja maistuvaa. Ystävieni luona käydessämme pääsimme itse kokkailemaan, niin ranskalaista kuin suomalaistakin. Bordeauxin ja Pariisin vierailuilla taas pääsimme nauttimaan monien ihanien ravintoloiden, kahviloiden, ruokakuppojen ja -putiikkien antimista. Hinnat olivat tietenkin Bordeauxissa huomattavasti alhaisemmat kuin pääkaupungissa.



Leivoimme korvapuusteja ranskalaisten pyynnöstä. He olivat kuulemma jo ikävöineet näitä petits pains finlandais:) Jos olette matkalla ulkomaille ystävienne luo ja mielitte leipoa pullaa, suosittelen ottamaan kotoa mukaan kaardemummaa, sitä ei välttämättä kaikkilta maailmasta löydy.



Tässä kuvallinen ohje ranskalaiseen tomaattipiiraaseen

Levitä taikina piirakkavuokaan

Levitä pohjalle Dijon-sinappia

Ripottele sinapin päälle juustoraastetta (itse en ole aina käyttänyt juustoraasetta, toimii hyvin niinkin)

Leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi

Ja levitä pohjalle. Ripottele päälle vielä kuivattuja  tai tuoreita yrttejä

Paista uunissa 200C kunnes kauniin kullanruskea

Juoksukenkiä ei koskaan kannata jättää kotiin! Mikään ei ole parempi tapa päästä tutustumaan kaupunkiin ruohonjuuritasolla kuin lähteä aamutuimaan juoksulenkille ja liittyä osaksi paikallisen elämän sykettä.

Viehättäviä kuppiloita joka kulmassa:)


Eiffel-torni viimeisellä aamulenkillä auringon noistessa Seinen yllä

Toivottavasti pääsen taas pian käymään ystävieni luona ja nauttimassa tämän upean maan antimista. Näiden muistojen voimalla kuitenkin jaksaa taas pitkälle. Talvikin jo tekee tuloaan Suomeen, kestää hetki taas tottua pakkassäihin. Alkuviikosta arkeen paluu oli hieman tahmeaa, mutta nyt alkaa jo helpottaa:) Huomenna otan suunnaksi Oulun ja lead-kiipeilyn SM-kisat. Ihanaa päästä kisaamaan ja tapaamaan yhtä hyvää ystävääni:)

Mahtavaa viikonloppua!
-Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti