Blogiarkisto

torstai 22. tammikuuta 2015

Pohjois-afrikkalaista makujen juhlaa

Talven viiman tuivertaessa nurkissa voi monelle tulla kaipaus päästä hetkeksi pakoon talven kylmyyttä ja lämmittää tuiverruksen kohmettamaa kehoa ja sielua. Siihen tarjoaa oivan mahdollisuuden Kallion sydämessä, sekä nykyään myös Eirassa, sijaitseva pohjois-afrikkalainen ravintola Sandro. Tänne astuessa voi hetkeksi unohtaa ulkona paukkuvan pakkasen ja antautua eteläisten makujen ja tunnelman vietäväksi. Eksoottisteen tunnelmaan on helppo virittäytyä hymyilevien ja ystävällisten lähinnä englantia puhuvien tarjoilijoiden ja henkilökunnan johdattelemana. Tunnelma ravintolassa on pulputtava ja iloisen lämmin, ravintolan täyttyessä niin suurista ystäväseurueista kuin kahdenkesken iltaa viettävistä pariskunnistakin. Tähän ilmapiiriin on mukava sukeltaa nauttimaan joko juhlahetkestä, viikonlopusta tai ihan vain arki-illan luksuksesta rytmikkään afrikkalaisen musiikin tahtiin.

Olittepa sitten tipattomalla tammikuulla tai ette, suosittelen myös vilkaisemaan drinkkilistaa! Löytyy niin alkoholillisia kuin alkoholittomiakin versioita.

Ruokalistana toimivalta tabletilta löytyy niin monta taivaallisen kuuloista annosta, että valinnan vaikeus on ainakin omalta osaltani taattu. Löytyy mitä ihanimman kuuloisia salaatteja, useamman henkilön kesken jaettavia suuria ja monipuolisia annoksia, falafelleja, manukoisoa ja ruokia, joiden nimiä en ole koskaan kuullutkaan. Mutta kyllä tarjoilijankin täytyi käydä pari nimeä tarkistamassa keittiön puolelta, joten ei se kovin paha puutos yleissivistyksessäni tainnut olla ;) Annokset ovat monipuolisia ja täyttäviä tahnoineen, salaatteineen ja leipineen, joten oli vähällä, ettei jälkiruoka jäänyt osaltamme kokonaan väliin. Mutta onneksi emme sitä virhettä tehneet, jäkiruoka nimitääin kruunasi koko aterian!

Täytyy myöntää, etten ole ikinä syönyt yhtä hyvää vuohenjuustoa kuin mitä sain äitini vuohenjuustosalaatista maistaa! Suussasulavaa, pehmeää ja täyteläistä...

Oma annokseni koostui tabuleh-salaatista, paistetusta munakoisosta, hummuksesta, avokadotahmasta, salsasta, sahramleivästä, uppokeitetystä kananmunasta, bataattiranskalaisista ja tsatsikista

Jälkiruokamme: marokkolaista pistaasi-ruusu baklavaa, kaardemummajäätelöä ja viikuna-taateli kompottia. 

Eikä ilta-aika ole ainoa ajankohta, jolloin ravintolaan kannattaa suunnata, viikonloppuisin järjestettävä kasvisbrunssi on suorastaan taivaallinen! Olimme brunssilla viime keväänä, viimeisinä hetkinä ennen pääsykokeita ja kesäloman alkua. Brunssilla noutopöytä notkuu toinen toistaan ihanampia ruokia, jotka vievät mukanaan suoraan Pohjois-Afrikan sykkeeseen. Muistakaa, että pöytävaraus on ehdottoman suositeltava; molemmilla kerroilla, kun olen ravintolassa käynyt, on se ollut tupaten täynnä. Pöytävarauksen voi kätevästi nykyään tehdä myös netissä suoraan. Ravintoloissa tarkoillaan myös lounasta ja aamiaista arkisin. Täytyy varmaan käydä testaamassa niitäkin!


Brunssilla voi nauttia niin kuohuviiniä kuin smoothietakin!



Pieni pala jälkiruokatarjontaa

Sahramleipää, couscousta, tsatsikia, paahdettuja vihanneksia, siemeniä, pastasalaattia... Mmmm...

Onneksi kaiken ei tarvitse mahtua yhdellä kertaa lautaselle!

Tähän ravintolaan astuessaan voi olla varma, että ulos lähtee hyvin ravittuna niin ruumiillisesti kuin sielullisestikin ja valmiina taas nauttimaan pohjoisesta talvesta. Ja mikä ainakin omaa mieltäni ilahduttaa on tieto, että ruoka on maukkautensa lisäksi terveellistä ja suurella sydämellä tehtyä. Kasvisruokia listalta löytyy todella monia ja listan lomassa mainitaan, että myös vegaanisia vaihtoehtoja saa pyydettäessä. Ja brunssihan on kokonaan lihaton! Kaiken kaikkiaan koko ihmistä ravitseva kokemus! Ei kai tässä enää ole mitään syytä olla suuntaamatta osoitteeseen sandro.fi, tehdä pöytävaraus ja nauttia pieni pala Afrikkaa arjessaan!

Maukasta loppuviikkoa!

-Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti