Blogiarkisto

torstai 15. tammikuuta 2015

Arjen iloja

Nyt on jälleen palattu arjen aherrukseen ja se onkin käynyt varsin vauhdikkaasti! Tekemistä riittää ja kalenteri kulkee mukana, että varmasti muistaa kaiken. Mutta onneksi suurin osa hommista, tapahtumista ja askareista on niin mieleisiä, että niiden parissa mielellään ahertaa! 


Yksi loman jälkeisitä arjen ihanuuksista on lähes naapuristani löytynyt joogastudio Pranama. Kävin siellä viime sunnuntaina kokeilemassa ensi kertaa ja tällä viikolla kävin siellä jo kahdesti aamujoogassa. Voin lämpimästi suositella! Aamu alkaa aivan mahtavasti, kun pääsee karistamaan uniehiekat lempeästi mutta päättäväisesti joogamatolla. Tunneilla oli aamuisin mukavan vähän väkeä, jolloin ohjaaja ehti hyvin tulla antamaan henkilökohtaista neuvoa, ja tunnelma oli rauhallinen ja lempeä. Ja sijainti on aivan loistava: kengät jalkaan, joogamatto olalle ja 2 minuuttia niin joogastudion rauhoittava tunnelma jo ottaa syliinsä. Ja tunnin jälkeen ehtii mukavasti vielä kotiin hakemaan aamupalaa ja repun ennen kuin suuntaa pyörävaraston kautta kohti yliopistoa. Mikä olisikaan parempi tapa alkaa päivä?



;) 


Nyt arjen alkaessa on alkanut myös maratontreenini sekä harjoittelu tulevaa Finlandia-hiihtoa varten. Olen jo jonkin aikaa halunnut juosta ensimmäisen maratonini, ja aika varmasti se saa olla tämän vuoden Tukholman maraton. Maratontreenini ei muuten vielä ole kovin normaalista juoksutreenistäni poikkeavaa paitsi, että pitkien lenkkien pituutta alan vähitellen lisätä: 2 km viikossa. Hiihtotreenauksen osalta Helsinki ei vielä ole ollut kovin otollista aluetta mutta muutaman kerran olen kuitenkin jo päässyt ladulle. Toivottavasti ladut tulevat pääkaupunkiseudulle piakkoin, ettei tarvitse ihan kylmiltään mennä hiihtämään 50 km;) Myös kiipeilytreenaus pääsee taas kunnolla vauhtiinsa kaikkien reissailujen jäljiltä.






Ihanat normaalit ruokatottumukset ovat taas astuneet kuvioihin hieman vaihtelevien lomasyömisten jälkeen. Masu kiittää kun ruokarytmi palautuu taas tasoisiin kuviohin, ja tarjolla on terveellistä ja maukasta ruokaa. On ihana palata omaan keittiöön taas kokkailemaan. Tänä iltana kokeilin uutta banaanikeksien reseptiä, jonka ajattelin jakaa täällä blogissa. Se on superhelppo ja superhyvä! Kannattaa kokeilla, jos kotoa vain löytyy banaania ja kookoshiutaleita. Ja tämä on kyllä hyvä syy ostaa, jollei vielä löytynyt! Toinen resepti, jonka ajattelin jakaa on minttusuklaa-proteiini-chiavanukas, sitä minulta jo kyseltiinkin. Tämä on loistava iltapala kun tulee vasyneenä kotiin kiipeilyn jälkeen.




Banaanikeksit
5 kpl

-1 banaani
-1,75 dl kookoshiutaleita
-kanelia tai vaniljaa maun mukaan

Kuumenna uuni 175C. Sekoita ainekset sauvasekottimella ja muodosta taikinasta pyöreitä keksejä leivinpaperille. Paista uunissa 15-25 minuuttia uunin tehosta riippuen kunnes keksit ovat saaneet kullanruskeaa sävyä.


Hyvä ruoka on tie terveeseen ja onnelliseen kehoon


Minttusuklaa-proteiini-chiavanukas
1 annos

-4 rkl chiasiemeniä
-2 dl (+ 1-2 dl) kookos- tai mentelimaitoa (tai tavallista)
-1 kypsä banaani
-0,5 rkl cashewpähkinävoita
-0,5 rkl hunajaa
-1 rkl proteiinijauhetta
-2 rkl raakakaakaojauhetta
-pari tippaa piparminttu-uutetta
-0,5 tl kanelia
-0,5 tl vaniljajauhetta

Laita chiasiemenet ja 2 dl maitoa kulhoon. Anna vetäytyä 5 minuuttia ja sekoita. Laita jääkaappiin 0,5-1h, kunnes saat geelimäisen koostumuksen. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen (jos haluat smoothiemaisemman koostumuksen, lisää vielä maitoa) ja sekoita tasaiseksi. Nauti sellaisenaan tai esim mulberryen, rusinoiden, kaakaonibsien, myslin ja kuivattujen hedelmien kanssa. Myös tee ja hedelmät sopivat kaveriksi;)


Talven ja arjen riemua!

-Julia


2 kommenttia:

  1. Joogaa pitäisi kyllä ehdottomasti testata, muutenkin kehonhuoltoon täytyisi panostaa enemmän. Hiihdon jätän puolestaan suosiolla muille ja finlandiassa olen kannustusjoukoissa, miehen hiihtäessä 50km. :)

    VastaaPoista
  2. Hei Pikkukylän Kasvatti! Voin lämpimästi suositella joogaa: kehon lisäksi huoltaa sielua ja mieltä! Antaa kokonaisvaltaista hyvää oloa ja energiaa, joka yltää koko muuhun elämään ja välittyy myös eteenpäin läheisiin ihmisiin:) Ja kannustusjoukkoja tarvitaan aina! Paras palkinto väsyneelle kisaajalle on saada läheisten lämmin vastaanotto maalintulossa <3

    VastaaPoista