Blogiarkisto

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Kulinaristin kurkistus Tukholmaan


Onpa ihana istua sunnuntai-iltana kotona onnellisen väsyneenä lusikoimassa supersmoothieta ja uutta herkkugranolaa kauniista posliinikulhosta, kuunnella hyvää musiikkia ja rustailla viikonlopun kuulumisia blogiin. Takana on mahtava viikonloppu, joka kului niin laivalla kiikuskellen, Tukholman saloihin tutustuen kuin Helsingin kaduilla juoksennellenkin. Perjantaina starttasimme ystävieni kanssa Helsingistä Silja Linen kyydissä suunnatessamme muutaman muun lääketieteen opiskelijan kanssa kohti länsinaapurimme pääkaupunkia. Kyydissä oli tosiaan aikamoinen määrä opiskelijoita ihmisten tullessa kaikista Suomen lääketieteellisistä tiedekunnista. En ole hirveästi risteilyillä reissannut ja voin kyllä todeta, että en ehkä ole mikään suuri fani. Mutta näin kertakokemuksena se oli hyvässä seurassa oikein mukava ja määränpää loistava!

Gamla Stanin kauniit pikkukujat

Östermalms saluhallen

Mahtavien yhteensattumusten päätteeksi Tukholmassa minua odotti kaksi ihanaa ystävääni, joiden kanssa sain jakaa talvipäivän Tukholmassa. Ja voi, kuinka ihana päivä se olikaan! Hieman jopa harmittaa, että Helsingin risteilyillä Tukholmassa oloaika on niin lyhyt. Ehdimme kuitenkin käydä yhdessä jos toisessakin ihanassa kulinaristin taivaassa, maistella erilaisia herkkuja, kierrellä vanhassa kaupungissa, kiertää kirjakauppoja ja nauttia toistemme seurasta talvisessa Tukholmassa.

Ihanaiset ystäväni<3



Ehdottomasti lempikohteitani matkallamme olivat NK:n ruokaosasto, Östermalms saluhallen, tehuset Java sekä eräs ihana ruokatori aivan keskustassa, jonka nimeä en tosin muista... Näistä mukaani eksyi toinen toistaan ihanampia herkkuja kotiin vietäväksi: papupastaa, granolaa, cashewpähkinävoita, hedelmiä, näkkileipää, tummaa suklaata, mausteita... Löysin myös kaksi ihanaa Tokyolaista posliinilautasta astiastoni jatkeeksi. Ja silmänruokaa oli päivän aikana niin paljon, että olin lähes pyörällä päästäni päästessäni taas laivaan. Onneksi olin ottanut itselleni kauppahallista runsaan salaatin illalliseksi; ihanat makunautinnot saivat siis jatkua vielä laivallakin.




Toinen toistaan ihanampia hedelmä- ja vihanneskojuja!



Sunnuntaiaamuna nukuimme pitkään ja laivan saapuessa Helsinkiin oli suunnitelmani mennä kauppahalliin aamiaiselle. Ovien takana seistessäni sain harmikseni sitten lukea ikkunasta aukioloaikojen yltävän vain arkeen ja lauantaille. Meinasin jo vaipua epätoivoon kierrellesäni hiljaisessa sunnuntaiaamun Helsingissä kaikkien paikkojen vielä ollessa suljettuna mutta lopulta Kalevankadun Sis. Café & Deli pelasti minut. Sain nauttia maukasta kookosbanaanipuuroa ja mantelikaardemummaproteiinismoothieta. Tällä täyttävällä ja ihananmakuisella aamiaisella jaksoi todella pitkälle päivään. Hieman kotona palauduttuani suuntasinkin pitkälle juoksulenkille Helsingin kaduille. Viikonlopun kruunasi vielä saunavuoro sekä maittava ja palauttava iltapala.



Herkkuja Tukholmasta

Odotan innolla jo tulevaa viikkoa, on niin paljon mahtavaa tekemistä luvassa! Huomenna polkaisen viikkoni käyntiin ystäväni kanssa aamiaisella Café Köketissä. Eikö kuulosta ihanalta arjen luksukselta? Juuri sellaista jokainen tarvitsee elämäänsä!


Oikein ihanaa tulevaa viikkoa!

-Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti