Blogiarkisto

lauantai 20. joulukuuta 2014

Joulun aikaa, joulun taikaa

Nyt on 20.12. eli 4 päivää jouluun! En voi oikein uskoa. Mihin kaikki päivät ovat hurahtaneet? Mutta toisaalta, kun mietin kuluneita kuukausia, on ehtinyt tapahtua niin paljon ja olen tehnyt vaikka mitä! Niin paljon, että hyvä että nukkumaankaan on ehtinyt. Siksi täällä blogissakin on ollut todella hiljaista... Mutta nyt kun joululoma on alkanut on hyvä hetki taas hieman raapustella tänne tuntemuksia ja tapahtumia. Parhaillani valmistelen huomisia pikkujouluja, kun joukko ihania ystäviäni tulee vihdoista viimein käymään luonani täällä Helsingissä. Voi kuinka olenkaan tätä odottanut! Kaikilla on ollut niin paljon uutta vilinää ja vilskettä syksyn aikana, ettei yhteisiä tapaamisia ole vanhojen kavereiden kanssa ehtinyt juuri olla:( Mutta huomenna asia korjaantuu viimein!



Joulukuu on ollut niin täynnä tohinaa, että olen ihan pyörällä päästäni, tosin vain hyvällä tavalla. Ensinnäkin viikko ennen adventtia eräs ihana uusi ystäväni oli luonani viettämässä sunnuntaita kokkailun merkeissä. Olemme molemmat yhtä intohimoisia ruoanlaittajia ja on ihanaa päästä jakamaan tätä kokkailun iloa! Tuo kokkailusunnuntai tosiaan muutti viimeisen marraskuun viikon ohjelmani aivan täysin! Sain nimittäin parhaimman vinkin tehdä koko perheelleni joulukalenterit! Niiden teko oli niin ihanaa, tunteita herättävää ja tarmokasta, että tuon tuosta ilon kyyneleet nousivat silmiini niitä suunnitellessani ja tehdessäni. Näiden kalentereiden avulla halusin ensinnäkin kiittää heitä kaikesta siitä tuesta ja rakkaudesta jota olen saanut, erityisesti viiemisen vuoden aikana ja toiseksi olla mukana tuomassa heidän jouluunsa ihanaa taikaa ja tunnelmaa, vaikka asunkin eri kaupungissa. Idea tuli tosiaan sen verran lyhyellä varoitusajalle, että viikon totteutusaika oli hyvin tiukka. Mutta adventtina ne olivat valmiina ja vietimme mitä ihanimman adventin pienessä kodissani jouluisissa ja lämpimissä tunnelmissa. 

Menussamme oli kokkailusunnuntaina gazpacho-keittoa, siemennäkkäriä, vegaaneja ja gluteemittomia suklaamuffinseja ja raakavegaaneja porkkanamuffinseja


Taatelitryffelit tuloillaan

Paparkakkutryffeleitä







Puurokattilaa vaille valmis



Itsenäisyyspäiväviikonloppuna olikin sitten aika hypätä lentokoneen kyytiin ja matkata kohti Tanskaa ja Kööpenhaminassa järjestettäviä lead-kiipeilyn pohjoismaisia nuorten mestaruuskilpailuja. En matkannut muun Suomen joukkueen matkassa, sillä halusin olla Tanskassa hieman pidemmän ajan, jotta voisin viettää aikaa vanhojen ystävieni kanssa. Matka oli aivan mahtava! Ehdin kierrellä sateisessa mutta joulusen tunnelmallisessa Kööpenhaminassa yhdessä ystävieni kanssa, päästä tutustumaan tanskalaiseen elämänmenoon ja osallistumaan upeisiin kiipeilykisoihin. Lähdin matkalle vain pitämään hauskaa ja nauttimaan kiipeilyn riemusta, mutta yllätyksekseni ja ilokseni kisat sujuivatkin varsin hyvin. Olin lauantain karsintojen ja sunnuntain finaalien jälkeen kokonaisuudessaan sarjani (junoir female -95/-96) 6.! Olin kiipeilyyni varsin tyytyväinen ja hymy ylsi kyllä korvasta korvaan:) Olin aivan ihanaa päästä näkemään todella lahjakkaita ja kokeneita kiipeilijöitä ja päästä nauttimaan pohjoismaisesta kiipeilyfiiliksestä.



Ystäväni ihanan idyllinen koti Tanskan maaseudulla

Kööpenhaminaan varsin uusi hieno kiipeilykeskus



Kuvia karsintareiteiltä


Finaalireitillä sunnuntaina

Sunnuntaina oli niin kaakomainen sää kuin kuvitella voikaan: kolea sateinen iltapäivä. Siksi kävimmekin helpottamassa kaakohimoamme ihanassa kahvilassa yhdessä tanskalaisen joulupullan kanssa:)

Ehdimme käydä vielä kulinaristin paratiisissa Torvehallernassa. Ostin kotiin vietäväksi tanskalaisia vehnäjauhoja; olen kuullut, että ne ovat parhaita. Pitää testata:)


Nyt on viimeinen tentti ennen ensi vuotta ohi ja joulu kolkuttelee ovelle. Olen kuitenkin ehtinyt nauttimaan joulun riemusta koko joulukuun. Mielestäni joulu on aivan liian ihana, että sitä kannataisi juhlia vain 1/365 vuodesta, itse nautin siitä ainakin 1/12:) Toivin että olen voinut omilla muistamisillani ja tekemisilläni auttaa joulutunnelman luomisessa myös läheisten ihmisteni elämään.

Olen päässyt juoksemaan lumeenkin:)

Ihanat aamupalat ovat paras tapa aloittaa ihanat päivät


Kiipeilijälle kiipeilijäpipareita

Vielä on muutama paketti tekemättä ennen joulua, mutta onneksi ehtii kyllä.

Toivottavasti teillä on ihana joulunaika ja pääsette nauttimaan vuoden ihanimmasta ajasta rakastamallanne tavalla, mikä se ikinä olikaan!

Joulumielellä,

Julia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti