Blogiarkisto

torstai 25. joulukuuta 2014

Joulun onnea

Onpa ihana olo! On joulpäivä, masu on taas täynnä, ihana juoksulenkki pikkusiskon kanssa talvisen aurinkoisessa Pispalassa takana, uudet villasukat jalassa, perhe koossa ja kirja kädessä (se tosin on biokemian perusteet, mikä ei ehkä ole se idyllisin ja mieluisin vaihtoehto, mutta ei takerruta yksityiskohtiin ;)) Joulumme on tähän mennessä kulunut aivan ihanasti perinteisissä mutta leippoisissa merkeissä. Sunnuntaina saavuin kotiin yhdessä ystävieni kanssa vietettyämme aivan ihanat pikkujoulut kodissani Helsingissä. Muutenkin joululomani alku oli vähäunisuudessaan aivan mielettömän mahtava! Paljon pikkujouluja, uusia ja vanhoja ystäviä, leivontaa, juoksua, kiipeilyä, hyvää ruokaa, naurua ja mahtavaa tunnelmaa. Kiitos kaikille ihanille ihmisille, jotka olivat mukana:)
Taivaallista riisipuuroa Tuomaan markkinoilla! Pääsin vihdoin käymään itse markkinoilla. Olin kyllä käynyt torilla usein, mutta aivan aamuvarhain juoksulenkkareissa ennen kuin kojut olivat vielä auenneet;)

Ihania ystäviä käymässä viimein <3

Omena-kanelikakku pikkujouluihin

Ruokaa ainakin riitti!


Kotiin tultuani meillä oli pikkusiskoni kanssa joulutunelman luomisprojekti: kuusen koristelua, joulumusiikin kuuntelua, pipareiden syöntiä ja glögin juontia! Aivan mahtava kotiinpaluuilta.

Tonttutytöt




Meille on jo muodostunut perinteeksi leipoa Lucia-pullia jouluna, ja niin tein tänäkin vuonna. Ne onnistuivat niin hyvin, että isäni sanoi, ettei ole koskaan syönyt yhtä hyviä joulupullia. Kuten ehkä arvasittekin, ne loppuivat jo melkein ensimmäiseä päivänä. Toinen, joka loppui jo, on tänä jouluna ensi kertaa kokeilemani hedelmäinen piimälimppu. Hedelmäiset leivät ovat aina olleet suosittuja meillä ja niin tämäkin meni kuin kuumille kiville. Ryhdymmekin nyt leipomaan uutta:)

Sahramilla maustettuja joulupullia

Hedelmäinen piimälimppumme, resepti löytyy Leilan Lindholmin blogista leile.se 


Vanhojen ihanien perinteiden lisäksi kehitimme uusia käymällä Tampereen yleisessä Rajaportin saunassa joulusaunassa. Emme ole yleensä käyneet joulusaunassa mutta tänä vuonna päätimme äitini kanssa käydä joulurauhan julistuksen jälkeen tutustumassa paikkaan. Ja olihan meillä aikamoinen aukko sivistyksessä, kun emme olleet kaikkien näiden Tampereella asuttujen vuosien ja kaikkien niiden saunan ohi kulkemisien (paikka tosiaan on/oli kaikkien meidän työ/koulumatkan varrella) jälkeenkään käyneet siellä ottamassa löylyjä. Joten tuumasta toimeen ja löylyihin vaan! Saunaan saapuessamme olo oli kuin olisi ottanut aikamatkan sadan vuoden taakse. Tunnelma tosiaan oli kuin Koiramäen saunassa konsanaan! Hämyinen ja kostean kuuma sauna ja pesupaikka saunan alapuolella. Kaikki kävijät vierivieren yhdenvartaisina lauteilla nauttimassa lämmön vaikutuksista jäsenissä ja aistimassa vanhan saunan aivan omalaatuisesta tunnelmasta. Oikeastaan sitä on hieman vaikea kuvailla; parempi että jokainen kokee sen itse. Mutta suositella voimme kyllä lämpimästi! Ja vielä vinkkinä: kannattaa ottaa saunatossut mukaan. Lattiat ovat aika karheat ja ulkona on mukavampi vilvotella, jos jalat eivät ole aivan jäässä:)


Vielä tämän päivän joulupäivän lenkistä on kerrottava! Lähdimme siskoni kanssa juoksulenkille Pispalaan ja kuinka ihana olikaan huomata portaita juostessamme auringon laskevan pilvien välistä esiin. Koko luminen Piapala alkoi kylpeä ilta-auringon oranssissa hehkussa. Olo oli niin ihana, että kärrynpyörät ja käsillä seisonnat lennähtelivät. Kädet olivat hieman kohmeessa kaiken kuvailun jälkeen mutta oli ihana tulla kotiin posket punoittaen ja päästä lämpimän suihkun kautta taas ruokapöytään. Olo on niin onnellinen ja raukea.







Näihin tunnelmiin on hyvä päättää tämä rustailu, ottaa kuppi kuumaa teetä ja käpetyä taas lukemaan hieman biokemiaa ;) Toivottavasti teidän kirjanne saavat olla hieman rennonpaa laatua! Ylihuomenna onkin aika ottaa esiin sukset ja suunnata kohti Ranskan Alppeja! Aivan mahtavaa joulunaikaa kaikille!

Talvisin terveisin 

Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti