Mökillä ollessamma vietimme äitini syntymäpäiviä ja päätin kokeilla jo pitkään mielessäni ollutta kakkuideaa, jossa kakku rakennetaan letuista. Tässä uusi herkullinen ja näyttävä tapa nauttia perinteisiä räiskäleitä. Resepti on myös siitä oivallinen, että sitä voi muunnella makunsa, sesongin ja kaappien sisällön mukaan. Inspiraation lähteenä tälle kakkulle toimi yksi lempiblogeistani, Green Kitchen Stories.
Lettukakku
Lettutaikina
-3 kananmunaa
-6 dl maitoa
-3 dl jauhoja (vehnä/speltti)
-1 rkl sokeria
-1 tl suolaa
Lisäksi:
-2-3 banaania
-1 l vadelmia
-Pistaasitahnaa (tai jotain muuta pähkinävoita)
-1-2 dl paksua vaniljakastiketta
-300 g turkkilaista jugurttia
Sekoita keskenään puolet maidosta ja kananmunat. Lisää joukkoon jauhot, sokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää loppu maito ja anna seisoa jääkaapissa puoli tuntia. Paista letut pannulla voissa. Anna lettujen jäähtyä kokonaan ennen kakun kokoamista.
Aseta yksi lettu tarjoiluvadille ja peitä se banaaniviipaleilla. Lisää päälle uusi lettu ja voitele se pistaasitahnalla. Aseta seuraava lettu ja levitä päälle paksua vaniljakastiketta. Levitä seuraavan letu päälle vadelmista haarukan avulla survottua vadelmasosetta. Käytä seuraavaan kerrokseen turkkilaista jugurttia. Jatka näin kunnes lettusi ovat loppuneet. Koristele kakku turkkilaisella jugurtilla, vaniljakastikkeella ja tuoreilla vadelmilla.
Vinkki!
Voit käyttää reseptiin turkkilaisen jugurtin ja vaniljakastikkeen sijasta kermavaahtoa ja vaihdella marjoja makusi ja saatavuuden mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti