Blogiarkisto

torstai 19. helmikuuta 2015

Ystävänpäivän onnea ja laskiaisen riemua


Sain viettää tämän vuoden ystävänpäivää kotona rakkaan perheeni luona ystävänpäiväbrunssia loihtien. Vielä aamulla ennen runsasta ateriaa ehdin käydä hiihtämässä kauniissa talvisissa maisemissa ja nauttia talven lumista seuraavan viikon Finlandia-hiihtoakin mielessä pitäen. Valitettavasti hiihtokilometreja ei ole täällä Helsingissä hirveästi kertynyt kehnon lumitilanteen takia. Onneksi Tampereella käydessäni ja Kolilla olen saanut hiihtokilometrejä kerrytettyä. Ja tietysti esimerkiksi juoksu, kiipeily ja uinti auttavat hyvän hiihtokunnon kerryttämisessä, joten eiköhän sunnuntain kisa ihan hyvin suju! 


Oli ihanaa päästä taas hetkeksi kotiin käymään ja viettämään aikaa lähimmäisten ihmiesten kanssa. Olin jo pitkään suunnitellut ystävänpäiväbrunssiamme, johon perjantai-iltana leivoin lempicookiesejani sekä ihania cupcakeseja. Lauantain aamupäivän ateriamme oli monipuolinen ja runsas, ja ihanassa seurassa hiihdon jälkeisessä raukeassa väsyssä päivä ei olisi voinut paremmin alkaa. Vielä iltapäivällä ajoimme takaisin Helsinkiin ja sunnuntaina pääsimme tutustumaan Helsingin ravintolapäivän tarjontaan. Seuraavalla kerralla on kyllä aika pistää oma kuppila pystyyn!



Brunssimme koostui:
Jogurtti
Mysli
Hedelmäsalaatti
Pähkinöitä
Smoothie
Banaanimaapähkinävoicookies
Banaanisuklaacupcakes valkosuklaakuorutteella
Tee ja kahvi



Laskiaistiistai oli aivan mahtava päivä! Aamu käynnistyi uintisessiolla uimahallissa, josta sain kävellä kotiin auringon paisteessa Helsingin heräilyä seuraillen. Pian kotiin päästyäni ystäväni saapuivat luokseni keittämään hernekeittoa ja leipomaan laskiaispullia iltapäivän Laskiaisriehan evääksi. Kotini kylpi auringossa ja kokkailuaamu sujui leppoisan lämpöisissä tunnelmissa. Hernekeittoa ei kukaan meistä ollut ennen tehnyt ja sen tekeminen yllätti helppoudellaan: aikaa se kyllä vaatii, mutta prosessi vaati lähinnä aika paljon odottelua. Herneet on ensin liotettava yön yli ja seuraavana päivänä keittelyyn kuluu pari tuntia. Kannattaakin kerralla valmistaa isompi satsi, sillä sen voi hyvin pakastaa ja sulattaa liedellä myöhemmin. Lopputulos oli joka tapauksessa todella onnistunut ja taisi joku ystävistäni sanoakin, ettei ole koskaan syönyt yhtä hyvää hernekeittoa!


Kasvishernekeitto
6 henkilölle

-500g kuivattuja herneitä
-2 1/2 l vettä
-3 porkkanaa
-125g juuriselleriä
-1 sipuli
-1 palsternakka
-2 rkl sinappia
-mustapippuria
-2 tl suolaa

Liota herneitä yön yli huoneenlämmössä puolessa ohjeen vesimäärässä. Lisää loput vedestä ja suola ja keitä herneitä 1 1/2 h. Kuori keiton pintaan ilmestynyttä vaahtoa pois esimerkiksi kauhalla. Pilko juurekset ja sipuli ja lisää keiton joukkoon. Keitä vielä puoli tuntia. Mausta keitto sinapilla ja mustapippurilla. Nauti kylmänän talvipäivänä näkkileivän tai ruisleivän kanssa.



Myös laskiaispullat olivat erittäin onnistuneita. Käytimme pullataikinaan Tanskasta tuomiani täysjyvävehnäjauhoja. Eräs ystäväni kertoi minulle tanskalalaisten vehnäjauhojen olevan maailman parhaita. Sen kyllä huomasi! Koostumus oli suorastaan täydellisen pehmeä ja kuohkea. Täytteeksi olimme tietenkin varanneet mantelimaassaa, vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Pullia tuli lopulta niin paljon, että niitä riitti hyvin niin omiin tarpeisiin kuin muillekin ystäville jaettavaksi Ullanlinnanmäellä. Meillä oli oikea pullabaari mäen juurella. Kiitokseksi saimme paljon ilahtuneita ja kiitollisia hymyjä ja kasvoja. Mikä voisikaan olla parempi tapa jakaa laskiaisen riemua?



Laskiasriehamme päätteeksi kävimme aivan mahtavalla kävelyllä Uunisaaressa auringon laskiessa merelle ja vaahtopäiden lyödessä rantaan. Olo oli niin onnellinen, että vielä kotiin päästyänikin kieriskelin onnessa, enkä meinannut millään saada kouluhommia tehtyä. En voi muuta sanoa kuin että elämä on ihanaa!




Nyt kohti viikonlopun Finlandia-hiihtoa! Ihanaa loppuviikkoa<3

-Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti