Jos kerran ylilääkäri vielä erikseen laittaa viestiä ja
pyytää saada tuomieni piparkakkumausteella maustettujen brownieden tai
chai-brownieden ohjeen, niin onhan se resepti silloin julkaistava! Leivoin
näitä brownieita kiitokseksi ensimmäiselle klinikkaryhmälleni pneumologian harjoitteluni päätteeksi Pitié Salpêtrièren sairaalassa. Ehkä jo
arvasittekin, että menivät kuin kuumille kiville. Pipariaika tietenkin jo
hieman joulun myötä meni, mutta nämähän olivatkin chai-brownieita ;) Maistuvat
aivan varmasti myös uuden vuoden puolella!
J’ai préparé ces
brownies au pain d’épices (ou chai-brownies) pour mes collègues à Pitié Salpêtrière pour les
remercier de mon premier stage. Après leur demande j’ai promis de publier la
recette ici sur mon blog pour que vous poussiez tous les faire goûter à vos
proches <3 Bon appétit !
Chai-brownies
-1,75 dl vehnäjauhoja
-1 rkl kaakaojauhetta
-1-2 rkl piparkakkumaustetta tai saman verran kanelia,
inkivääriä, neilikkaa ja kardemummaa
-125g voita
-100g tummaa suklaata
-1,75 dl sokeria
-0,5 dl fariinisokeria
-3 kananmunaa
-2 tl vanilja-aromia
-50g rouhittua tummaa suklaata
Koristeluun sulatettua valkosuklaata ja tummaa suklaata
Kuumenna uuni 175C. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään
ja jätä odottamaan. Sulata voi kattilassa ja lisää suklaa. Sekoita kunnes
suklaa on sulanut. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Koko ajan
vatkaten lisää suklaa-voiseos munavaahtoon. Lisää vanilja-aromi. Lisää kuivat
aineet ja suklaarouhe puuhaarukalla sekoittaen kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina
leivinpaperilla päällystetylle korkeareunaiselle uunipellille ja paista uunissa n 20 minuuttia tai kunnes koostumus on kiinteä ja pinta hieman halkeilee.
Browniet saavat jäädä keskeltä hieman tahmaisiksi! Anna jäähtyä. Koristele
sulalla valkosuklaalla ja tummalla suklaalla.
-1,75 dl de la farine
de blé
-1 cuillère à
soupe de la poudre de cacao
-1-2 cuillères à
soupe des épices aux chai (cannelle, cardamome, gingembre, clou de girofle) ou
mélange de pain d’épices
-125 g du beurre
-100 g du chocolat
noir
-1,75 dl du sucre
-0,5 dl de la
vergeoise brune
-3 œufs
-2 cuillères à
thé de la vanille
-50 g du chocolat noir concassé
Du chocolat blanc
et chocolat noir pour garnir
Chauffe le four à
175C. Mélange dans un saladier les ingrédients secs. Fond le beurre et le
chocolat dans une casserole. Mélange les œufs et les sucres avec un mixer
électrique. Toujours en mélangeant ajoute le mélange du beurre et du chocolat dans
la pâte des œuf et sucre. Ajoute la vanille. Ajoute les ingrédients secs et le chocolat concassé et
mélange jusqu’à ce que la pâte soit homogène. Met la pâte sur une plaque et
faire cuisiner environ 20 minutes ou jusqu’à ce que le brownie soit dense et la
surface craquée. Laisse froidir et garnit avec chocolat blanc et noir fondu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti