Blogiarkisto

torstai 29. tammikuuta 2015

Smoothia energiaa päivään



Urheilevan nuoren opiskelijan elämä on ihanan toiminnantäytteistä, mutta kaikessa siinä vilinässä täytyy muistaa pitää energiavarastot yllä. Omalla kohdallani yksi ehdoton lempparini niin välipalaksi, palauttavaksi iltapalaksi kuin muuten vaan energian buustaukseksi ovat smoothiet! Niitä voi varioida mielensä mukaan valtavasti ja vaihtoehtojen laajuuden takia ei varmasti ehdi kyllästyä. Smoothie on helppo surauttaa tehosekoittimessa aamulla joogatunnin jälkeen tai illalla väsyneenä kiipeilytreeneistä palatessa. Smoothie on myös helppo tehdä termospulloon mukaan, jos tietää että päivällä tulee aktiviteettien välillä tarvetta energialatauksella. 


Smoothie on aivan mahtava välipala, sillä se sulaa helposti ja antaa rutkasti energiaa. Täyttävyyttä juomiin saa lisäämäällä sekaan kaurahiutaleita tai chia-siemeniä. Proteiinipitoisuutta taas voi nostaa proteiinijauheilla tai tavallisella maidolla. Erilaiset hedelmät ja marjat antavat juomiin rutkasti vitamiineja ja hivenaineita, ja makua voi vielä taittaa mukavasti erilaisilla mausteilla. Omissa smoothieissani on lähes poikkeuksetta banaani pohjalla: se tuo makeutta ja täyttävyyttä ja on lisäksi loistava suolatasapainon palauttaja. Olen myös hyvin ihastunut erilaisiin mausteisiin ja super-food-jauheisiin sekä cashewpähkinävoihin.


Smoothien paksuutta voi helposti säädellä nestemäärän avulla. Etenkin iltaisin tykkään tehdä hieman paksumpaa smoothieta, jolloin koostumus toimii ikään kuin yogurttina; päälle ripottelen gronolaa, kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, hedelmäpaloja, kaakaonibsejä tai kaurahiutaleita, fiilisten mukaan. Tällöin smoothieeseen saa edelleen lisää täyttävyyttä ja monipuolisuutta.



Kaikkien alla olevien smoothieiden teko-ohje on sama:

laita kaikki ainekset tehosekoittimeen, sekoita tasaiseksi ja nauti!

Manteli-kaardemumma-proteiinismoothie
1 iso annos

-1 kypsä banaani
-3 dl mantelimaitoa
-1/2 rkl mantelivoita
-kourallinen manteleita
-1 tl kaardemummaa
-1 rkl proteiinijauhetta
-2 taatelia
-ripaus kanelia ja vaniljaa


Vihreä voima-smoothie
1 iso annos

-1 kypsä banaani
-kourallinen pinaattia
-1/4-1/2 mangoa
-1 kiwi
-3 dl valitsemaasi maitoa
-1 tl cashewpähkinävoita
-1 rkl chiasiemeniä
-1/2-1 tl spirulina-jauhetta
-vaniljaa
(-1 rkl proteiinijauhetta)


Suklainen smoothie
1 iso annos

-1 kypsä banaani
-1 rkl raakakaakaojauhetta
-1 tl carob-jauhetta
-1 rkl proteiinijauhetta
-3 dl valitsemaasi maitoa
-2 taatelia
-1 tl cashewpähkinävoita
-vaniljaa



Oikein smoothia viikon jatkoa kaikille!

-Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti