Mutta nyt minulle on viimein paljastunut cookiesien pehmeän rakenteen tärkein ja käänteentekevä ainesosa: fariinisokeri! Tämä ainesosa saa cookiesien rakenteen täydellisen pehmeäksi, jota kuvaa loistavasti englanninkielinen sana "chewy". Nämä keksit eivät todella ole mitään terveyspommeja, mutta toisianaan ne ovat juuri sitä mitä keho ja mieli tarvitsee;) Kuten eräs terveysbloggaaja sanoi: "Ingenting är så nyttigt att du alltid kan äta det och ingenting är så onyttigt att du aldrig kan äta det." On muistettava tasapaino ja oma hyvinvointi, mitä se itse kullekin tarkoittaa. Juuri oman kehon kuuntelu onkin ruokailussa tärkeintä; joillekin sopii toisenlaiset tottumukset, toisille toiset. Ei pidä vain mennä trendien ja yleisten mielipiteiden virran mukana vaan elää ja toimia niin, että itse tuntee olonsa terveeksi ja onnelliseksi. Itseään ja omaa kehoaan varten kukin loppujen lopuksi syö, miksi ei siis tekisi sitä juuri omilla ehdoillaan?
Eilisen Tampereen puolimaratonin jälkeen tuire cookie oli juuri se, mitä tarvitsin!
Pähkinävoi-banaani-cookiet
(toiselta nimeltään maailman parhaat cookiet:) )
n 20 cookieta
-n 5 dl vehnäjauhoja
-1/2 tl leivinjauhetta
-1/4 tl suolaa
-110-120 g voita
-6 rkl maapähkinävoita
-2,5 dl fariinisokeria (löyhästi mitattuna)
-hieman yli 1 dl ruokosokeria
-1 keltuainen
-2 tl vaniljajauhetta
-2 kypsää banaania
-250 g haluamaasi suklaata
Laita uuni lämpenemään 160C. Mittaa voi sekä pähkinävoi kulhoon. Sulata ja jäähdytä. Sekoita sillä aikaa jauhot, leivinjauhe sekä suola erillisessä kulhossa ja siirrä sivuun odottamaan. Sekoita sähkövatkaimella keskenään voiseos, fariinisokeri sekä tavallinen sokeri. Sekoita joukkoon keltuainen ja vaniljajauhe ja vispaa kunnes seos on kuohkeaa ja tasaista. Muussaa banaanit ja lisää ne taikinaan. Lisää jauhoseos taikinaan vähitellen puuhaarukalla käännellen. Pilko suklaa (suosittelen jättämään melko isoja paloja, ne ovat parhaita:) ) ja lisää taikinaan. Nostele ruokalusikalla cookie-taikinaa leivinperilla vuoratulle pellille. Kannattaa jättää cookieiden väliin tilaa, sillä ne leviävät uunissa. Paista cookieita uunissa 15-20 minuuttia uunin tehosta riippuen, kunnes ne ovat reunoilta hienon kullan ruskeat ja keskeltä kohonneet. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä hetki ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.
Halutessaan cookiesta voi tehdä ice-cream-cookie-sandwicheja. On vain maltettava odottaa, että cookiet ovat kokanaan jäähtyneet;) Täytteenä voi käyttää mitä vain haluamaansa jäätelöä, esimerkiksi maailman parasta banaanipehmistä, josta olen usein täällä blogissakin puhunut ja jonka resepti löytyy aiemmista postauksista. Yllä olevassa kuvassa käytin Ben&Jerry's Chocolate Fudge Brownieta :)
Minun on vielä pakko jakaa toinenkin ihana cookie-resepti, joka tämäkin löytyy Ambrosia Baking -blogista. Kyseessä on Diablo-chocolate-cookie. Myös tämä cookie on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Suolan ja cayannepippurin lisääminen cookie-taikinaan voi hieman ihmetyttää, mutta ennakkoluulot kannattaa suoraan heittää romukoppaan. Cookiesta tulee aivan mahtavia, ikäänkuin cookieita hieman hienostuneemmalla vivahteella.
Myös näistä cookieista voi tehdä jäätelöcookiet. Jäätelöksi suosittelen itse ehdottomasti vaniljaa:)
Toivottavasti nautitte näistä makuhermoja hivelevistä cookieista yhtä paljon kuin minä:)
Nauttikaa ihanasta syksystä ja ihanista ruuista!
Julia
Minun on vielä pakko jakaa toinenkin ihana cookie-resepti, joka tämäkin löytyy Ambrosia Baking -blogista. Kyseessä on Diablo-chocolate-cookie. Myös tämä cookie on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Suolan ja cayannepippurin lisääminen cookie-taikinaan voi hieman ihmetyttää, mutta ennakkoluulot kannattaa suoraan heittää romukoppaan. Cookiesta tulee aivan mahtavia, ikäänkuin cookieita hieman hienostuneemmalla vivahteella.
Diablo-chocolate-cookie
n 20 cookieta
-3,5 dl vehnäjauhoja
-2-2,5 dl kaakaojauhetta
-1 tl leivinjauhetta
-1 tl kanelia
-1/2 tl cayannepippuria
-250 g tummaa suklaata
-2 kananmunaa
-2,5 dl fariinisokeria
-2,5 dl ruokosokeria
-1 dl rypsiöljyä
-1 rkl vaniljajauhetta
(-1 rkl inkivääriä (tuoretta))
-merisuolaa keksien päälle
Kuumenna uuni 190C. Sekoita kulhossa jauhot, kaakoajauhe, leivinjauhe, keneli, cayannepippuri sekä paloiteltu suklaa. Jätä odottamaan. Sekoita toisessa kulhossa sähkövatkaimella kananmunat, molemmat sokerit, inkivääri, öljy ja vaniljajauhe. Lisää kuiva-ainesseos munavaahtoon ja sekoita puuhaarukalla kunnes taikina on tasaista. Taikina on kuivan tuntuista, mutta älä huolestu!
Leivo taikinasta pieniä palloja ja asettele leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Painele pallot sormilla litteämmiksi. Sirottele päälle merisuolaa. Paista keksejä 10-13 minuuttia uunissa, kunnes ne halkeilevat. HUOM! Älä ylipaista!
Myös näistä cookieista voi tehdä jäätelöcookiet. Jäätelöksi suosittelen itse ehdottomasti vaniljaa:)
Toivottavasti nautitte näistä makuhermoja hivelevistä cookieista yhtä paljon kuin minä:)
Nauttikaa ihanasta syksystä ja ihanista ruuista!
Julia
Voi vitsi, haluan kokeilla jo kumpiakin! Mut mun maapähkinävoi on vielä Tampereella:D
VastaaPoistaEikö Oulusta muka saa?! ;) Kannattaa kyllä investoida, tulee varmasti vielä käyttöön, kunhan pääset näiden keksien makuun! Suosittelen kyllä ehdottomasti molempia:)
VastaaPoista