Blogiarkisto

tiistai 24. kesäkuuta 2014

Salvialla maustettu ilta

Tänään löysin jälleen uuden ihanalta vaikuttavan raakareseptin blogistä This rawsome vegan life, jota päätin oitis kokeilla jo heti samana iltana. Minulla on tänään ollut fyysisesti aikas rankka päivä juoksulenkin, pyöräilyn ja pilateksen myötä, joten pieni raakanautinto on paikallaan:) Nämä keksit ovat todella yksinkertaiset ja aivan ihananmakuisia. Kyseessä on siis salvialla maustetut raakapiparit banaanikuorrutteella, mums! Muuntelin reseptiä hieman raaka-aineiden puutteessa, mutta lopputulos oli erinomainen. Tämä on erittäin hyvä resepti aloittaa raakakokkaus, sillä resepti oli hyvin helppo, eikä siihen tarvita mitään erikoisia jauheita tai muuta ihmeellistä;)


Salvialla maustetut raakapiparit

Keksit:
-2,5dl cashew-pähkinöitä
-2,5 dl taateleita (tuoreita ja kivet poistettu)
-1rkl tuoretta salviaa

Laita cashew-pähkinät ja salvia tehosekoittimeen ja sekoita jauheeksi. Lisää taatelit ja sekoita kunnes taikina muuttuu tahmaiseksi. Pyörittele taikinasta palloja ja litistä ne kekseiksi. Laita jääkaappiin.

Banaanikuorrute:
-1 kypsä banaani
-1 rkl sulatettua kookosöljyä
-1/2 tl vaniljajauhetta

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa kunnes seos on tasaista. Kuorruta keksit. Voit myös käyttää kuorrutteen mausteeksi vaniljan sijaan sitruunaa, jolloin saat kekseihin enemmän potkua, mutta meidän kaapistamme oli sitruuna päässyt loppumaan. 
Kuorrutetta tuli aikas runsaasti, mutta se olikin niin hyvää, ettei tuo minua lainkaan häirinnyt!

Ensin hieman epäilin taikinan koostumuksen muodostumista, mutta seos muuttui ihanan tahmaiseksi hyvinkin nopeasti


Älkää vain pelästykö keksien maustamista salvialla! Yhdistelmä on nimittäin aivan ihana. Tässäkään ei kannata päästää omia ennakkoluuloja valloilleen;)

Keksien kaveriksi valmistin tänäkin iltana smoothien, tosin hieman eri reseptillä tällä kertaa. Äiti toi niin paljon banaania kaupasta, että taidan kokata niillä melko paljon lähipäivinä. En haittaa;) 

Mukavan paluttava iltasmoothie (2 henkilölle):
-2 banaania
-kourallinen pinaattia
-2 tl cashewpähkinävoita (rakastan!)
-1 tl vaniljaa
-2 dl riisimaitoa
-2 rkl rahkaa
Sekoita kaikki aineet keskenään ja nauti!



Toinen tämän illan projekti keksien lisäksi oli uuden urheilupäiväkirjan tuunaus. Voin lämpimästi suositella urheilupäiväkirjan pitoa kaikille urheilua harrastaville ja erityisesti oman kehityksen seuraamisesta kiinnostuneille. Aloitin kirjaamaan omia urheilujani ylös jo yläasteella ja nyt korkkasin kolmannen urheilupäiväkirjavihon. Kirjaan vihkooni päivämäärän, lajin, urheilusuorituksen keston, mahdollisen matkan sekä yleiset tuntemukset. Sykettä seuraan yleensä ainoastaan juoksussa. Urheilupäiväkirjan suurin hyöty ja ilo on seurata omaa kehitystä ja matkaa omiin päämääriin. Lisäksi urheilupäiväkirjasta voi helposti tutkailla omia urheilumääriään, ja sitä kautta pitää ne itselle sopivissa mitoissa. Erityisen tärkeää on omien tuntemusten kirjaus, sillä esimerkiksi ylikunnon tai vamman sattuessa, voi urheilupäiväkirjasta selvitä esim vamman kehitykulku ja kesto. Lisäksi urheilupäiväkirja toimii itselläni ikäänkuin yleisenä päiväkirjana, jonne tallentuu niin jokapäiväinen elämä tunnelmineen (, jotka usein heijastuvat suoraan myös urheilufiiliksiin) kuin tärkeimmät tapahtumatkin, kuten matkat ja muut erityishetket. Joten eikun tyhjä vihko esiin ja omia urheiluja rustailemaan:)


Itse käytän urheilupäiväkirjana tavallista vihkoa, jonka tuunaan omannäköisekseni. Luulen, että myös valmiita urheilupäiväkirjoja on myynnissä, mutta mielestäni persoonallisempi on parempi;)


Nyt edessä ihana iltapala ja sitten on aika vaipua palauttaviin yöuniin

Raikkain terkuin Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti